Inför V75 (torsdag): Upplagt för ny seger i Sprintermästaren för superduon

52

inför v75® (torsdag) upplagt för ny seger i sprintermästaren för superduon

Daniel Redén och Örjan Kihlström har vunnit Sprintermästaren två gånger de senaste fyra åren.
I år har de en toppchans att göra det igen med Francesco Zet som är storfavorit till segern.
– Francesco Zet gick jättebra senast och var inte trött efteråt. Det loppet bör föra fram honom lite, säger Daniel Redén.

Torsdag kväll, stora efter klockan 22, smäller det på Halmstadtravet. Då ska landets snabbaste fyraåring koras när Sprintermästaren körs med 1,2 miljoner kronor till vinnaren. De tre främst placerade hästarna i respektive tre försök, samt den högst seedade fjärdeplacerade, går vidare till finalen. Storfavorit i årets upplaga är Francesco Zet. Kullens kung vann Svenskt Travkriterium och Breeders Crown förra året. Han tog hem Kungapokalen i år och ståtar nu med sju raka segrar. Totalt har den fyraårige hingsten vunnit elva lopp på 13 starter och tagit en andraplats. I sin senaste start lekte hana hem Readly Express lopp på Solvalla där han bollade med konkurrenterna. De tre försöken körs inom V75 och Francesco Zet blir megafavorit tillsammans med Örjan Kihlström från spår fyra i den inledande avdelningen. Firma Kihlström och Redén tog hem Sprintermästaren 2018 med Perfect Spirit och 2020 med Don Fanuzzi Zet. Nu har duon en stor chans att göra det igen och sedan kan Francesco Zet gå vidare för att även försöka vinna Svenskt Travderby. Men först är det ”Sveriges Hambletonian” som gäller och fartfesten i Halmstad.
Daniel Redén kommenterar sina starthästar på sin hemsida och låter väldigt nöjd med framförallt två av dem.
– 5 Francesco Zet (V75-1) gick jättebra senast och han var inte särskilt trött efteråt. Det loppet bör föra fram formen lite. Jag körde ett jobb med honom idag och han kändes bra. När man kör på honom i värmningarna kan han bromsa till och rulla över i galopp, speciellt om han som senast inte inte har fått känna på de nya skorna tidigare. Det blir ett stort skifte i balansen jämfört med de PG-skor han brukar träna med. Därför lät jag honom springa med tävlingsbalans i dagens jobb. Skor runt om, amerikansk sulky och helstängt med murphy – inga ändringar.

”Jag gillar honom – han tränar riktigt bra”
– 4 Narzario (V75-3)
 gjorde en riktigt bra insats i första starten för mig. Jag gillar honom, han är stor och rejäl. Han har nog behövt tid att växa in i kroppen. Jag inbillar mig att han är en bra häst. Han har inte så många lopp att starta i, men han tränar riktigt bra så vi provar här. Barfota runt om och amerikansk sulky igen. Eventuellt norskt huvudlag.

I Stosprintern, med 800 000 kronor till vinnaren, är Imhatra Am favorit före Chebba Mil som båda övertygade vid sina respektive segrar i försöken. Daniel Redén har en häst med i finalen och det är Presto som tog sig vidare via en andraplats i försöket.
– 9 Presto U.S. (V75-6) gick helt okej i försöket. Hon fick ett tufft, men höll bra. Härifrån får han smyga med och spurta till slut och det passar henne mycket bättre. Det känns som att hon tar loppen på rätt sätt. Hon är inte så tokig, men hon behöver klaff för att kriga om en bra peng. Barfota runt om och amerikansk sulky igen. Eventuellt helstängt huvudlag. Annars can’t see back och murphy som senast.

Föregående artikelInför V86: Obesegrat löfte stort hemmahopp – ”Har en jättechans”
Nästa artikelInför V75 (torsdag): Jokern i Sprintermästaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.