Inför V86: Obesegrat löfte stort hemmahopp – ”Har en jättechans”

181

inför v86® obesegrat löfte stort hemmahopp – ”har en jättechans”

Han har inlett karriären snyggt med två raka segrar och senast vann han överlägset på Solvalla med krafter kvar.
På onsdag är Deeply Express ett stort hemmahopp när V86® avgörs i Lindesberg.
– Jag vill inte byta häst med någon. Han har en jättechans att vinna, säger tränaren och kusken Jimmi Ehlers.

V86® fortsätter sin sommarturné och nu har turen kommit till Lindesberg. Den pittoreska banan har två proffstränare och en av dessa är Jimmi Ehlers som har 16 hästar i träning. Han har i år fått fram en lovande treåring vid namn Deeply Express. Hästen inledde karriären på bästa sätt och vann trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren över lång distans i debuten. Sedan följde han upp den insatsen med en om möjligt ännu bättre på Solvalla. Sonen till Readly Express var då helt överlägsen och vann med fem längder på tiden 1.15,9 över 2140 meter med voltstart.
– 2 Deeply Express (V86-5) ser lite oansenlig och ganska liten ut från sidan men är en bra tävlingshäst. Jag märkte det redan innan debuten när vi körde ett provlopp med honom. Han är en typisk Readly Express-häst när de är bra, stark och med ett bra löphuvud. Om han fortsätter att utvecklas kan det bli riktigt bra, säger Jimmi Ehlers.
Vad säger du om loppen som han har gjort så här långt?
– Han var bra redan i debuten då han vann från dödens över 2640 meter. Senast fick han ett ganska hårt lopp men vann hur lätt som helst då också. Det är en häst som är ganska stark och oöm för positioner.
– På Solvalla körde jag till litegrann mot Björn Goop och min häst hade inga problem att springa i 1.05- till 1.06-tempo en bit i alla fall. Så här pass tidigt i karriären så är han den bästa häst jag har haft efter Readly Express. Om man jämför med exempelvis Certainly som jag tränade tidigare, så är den här bättre vid samma tidpunkt som treåring. Certainly var inte snabb för fem öre utan bara stark. Deeply Express är både snabb och stark och har utvecklats mycket de senaste månaderna, menar Ehlers.

”Testade bakom bilen – inga problem”
När V86 nu gästar Jimmis hemmabana i Lindesberg skulle han förstås inget hellre än att få sqegerdefilera inför hemmapubliken under onsdagskvällen. Deeply Express startar i den femte avdelningen på miljonspelet, och är favorit från bricka två bakom bilen över kort distans.
Hur ser du på den här uppgiften?
– Det är lite annorlunda förutsättningar nu och spår två bakom bilen på Fornaboda är inte så bra. Bilen kör så sakta och när den kommer ut ur svängen så sticker den iväg direkt. Det gör att spåren ett och två inte är bra, medan spåren fyra, fem och sex är de bästa spåren.
– Det som är positivt är ju att vi sitter i andraspår direkt från start i alla fall. Jag var även inne i Örebro förra veckan och testade honom bakom bilen och det var inga problem. Hästen hade ju inte sett en startbil innan men skötte sig jättebra. Jag tycker att han känns lika bra som vid segrarna så än så länge ser det bra ut.

”Tror på jättechans – även om vi hamnar i dödens”

Hur bra chans tror du på?
– Om allt är normalt och hästen är frisk, så tror jag på en jättechans att vinna. Jag vill i alla fall inte byta häst med någon och tror på en jättebra chans även om vi hamnar i dödens. Han är så pass stark och rejäl så det klarar han. Man vet ju aldrig med treåringar, och de kan ändra sig mycket från gång till gång, men på papperet ser loppet inte så jättetufft ut.
– Vi ändrar ingenting utan kör som tidigare med skor runt om, fasta tussar och vanlig vagn. Hästen går med lite tyngre skor och vi har inte dragit några växlar på honom ännu. Det är klart att det är roligt att man har lite att åka med nu när det är V86 på hemmaplan, säger Jimmi Ehlers.

Föregående artikelFem tippar V75 till Halmstad 9 juli 2022
Nästa artikelInför V75 (torsdag): Upplagt för ny seger i Sprintermästaren för superduon

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.