Inför V75 (torsdag): Sprintermästar’n hej hej!

20

Inför V75® (torsdag): Sprintermästar’n hej hej!

Sommar, lata dagar, trav och gamla hits av Gyllene Tider.
Sprintermästaren på Halmstadtravet är en av sommarens stora höjdpunkter.
Vilken häst upphöjs till stjärna på torsdag kväll och vilken låt är egentligen bäst av Halmstadbandet Gyllene Tiders alla hits?
Vi frågade några lokala profiler i Halmstad.

På torsdag är det V75® som gäller som den stora spelformen i Halmstad där de tre inledande avdelningarna är uttagningslopp till fyraåringarnas uppgörelse Sprintermästaren.
Tre uttagningsslopp med vardera åtta hästar i varje körs som de tre första avdelningarna på V75®. Strax före klockan 22 på kvällen körs finalen med 1 100 000 kronor till vinnande häst.
I Halmstad handlar mycket om dubbeltravet (torsdag och lördag) just nu. En vandring genom sommarstaden handlar en hel del om musik av ett alldeles speciellt slag.
Ur bilar ute på crusing och från många matställen ljuder toner ut som känns igen.
– Särskilt på sommaren märks det så väl att den lokala gruppen Gyllene Tider inte är glömd. Tvärtom spelas deras låtar mycket här, säger travreportern Matteus Lillieborg som varit bosatt i Halmstad i snart sju år.
För att krydda tipsen till torsdagens miljonlopp Sprintermästaren lät vi några lokalprofiler komplettera med sina ”Best Of-listor” med Gyllene Tider.
1993 vann Lennart ”Kusken” Forsgren Sprintermästaren med Top Royal. Sedan några år jobbar Forsgren som expert och bisittare under travets tv-sändningar.
– Jag tycker att det är en ganska bra upplaga av Sprintermästaren. Kanske inte den bästa men klart spännande. På förhand ser det lovande ut för Per Nordström och Önas Prince. Han är extremt snabb i benen, och hans startsnabbhet är ett viktigt vapen. Det är min givna vinnare på torsdag, säger Lennart ”Kusken” Forsgren.
Hans favoriten bland Gyllene Tider-hitsen är en liten outsider.
– Ja, jag gillar ju den där ”Det hjärta som brinner”, säger han som kallas Kusken.

Andra lokala röster om Sprintermästaren:
Eskil Hellberg, travexpert:
– Min vinnare är Daniel Redéns Mister Hercules som körs av Örjan Kihlström. Den här hästen är otroligt bra, och hans slutrunda i Mantorp näst senast var grym. Senast galopperade han, men det var ett olycksfall i arbetet. Redén och Kihlström vet hur man vinner storlopp.

Stefan ”Korva-Steffe” Eliasson, Halmstadprofil och hästägare.
– På förhand tror jag mest på Önas Prince som ser mycket bättre ut i år än i fjol. Han är extremt startsnabb, och dessutom obesegrad hittills i år. Loppets stora skräll är Stefan Melanders Mastereamon som jag tror är bättre än raden. Han kan vara loppets stora stänkare.

Matteus Lillieborg, travreporter
– I en ganska öppen upplaga av Sprintermästaren har jag fastnat för Peter Untersteiners Toto Barosso. En liten överraskning är det ju om den vinner. Peter Untersteiner har vunnit mycket men aldrig hemmabanans största lopp. Tänk vilken grej det skulle vara om Toto Barosso vinner i år.

Björn Hellberg, tv-profil/författare
– Jag tippar Robert Bergh och Rome Pays Off. Hästen har inte vunnit i år, men varit bra flera gånger. Jag tycker han är förtjänt av en seger i Sprintermästaren.

Halmstadprofiler listar sina Gyllene Tider-favoriter:
Peter Untersteiner, travtränare
Favoritlåt: Juni, juli, augusti
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Sommartider, 3. Gå & fiska 4. Marie i växeln 5. Billy

Hanna Lähdekorpi, travtränare/veterinär
Favoritlåt: Ljudet av ett annat hjärta
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. När vi två blir en, 3. Juni, juli, augusti 4. Jag går och fiskar, 5. Sommartider

Eskil Hellberg, travexpert
Favoritlåt: Det hjärta som brinner
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Ljudet av ett annat hjärta, 3. Juni, juli, augusti 4. (Kom så ska vi) Leva livet, 5. Flickan i en Cole Porter-sång

Lennart Forsgren, travexpert
Favoritlåt: Det hjärta som brinner
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Ljudet av ett annat hjärta, 3. Billy. 4. Gå & fiska, 5. Juni, juli, augusti

Björn Hellberg, tv-profil/författare
Favoritlåt: Sommartider
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Juni, juli, augusti, 3. Flickan i en Cole Porter-sång, 4. Det hjärta som brinner, 5.Tuffa tider

Johan Untersteiner, travtränare
Favoritlåt: Sommartider
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Gå & fiska, 3. Juni, juli, augusti. 4. Ljudet av ett annat hjärta, 5. Billy

Stefan ”Korva-Steffe” Eliasson, Halmstadprofil och hästägare
Favoritlåt: Flickorna på TV2
Andra Gyllene Tider-låtar listade två till fem: 2. Gå & fiska, 3. Billy 4. Det hjärta som brinner. 5. När alla vännerna gått hem

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.