Inför V75: Tränad för en topprestation

201

topp

Ännu inget sto i Elitloppet.
På lördags hoppas Peter G Norman att Dileva Käll får en biljett.
– Det skulle vara svårt att säga nej om vi får en inbjudan. Vi har siktat på elitloppshelgen hela vintern.

Travstoet Dileva Käll har gjort 38 starter. I samtliga lopp har lärlingen och tränarsonen Peter G Norman kört stall Glen Normans affischnamn.
På lördag jagar stoet en plats i Elitloppet och för första gången står Peter G Norman vid sidan om. En avstängning tvingar honom att lämna över tömmarna till stjärnkusken Ulf Ohlsson.
– Det blir jobbigt att stå vid sidan om och jag kommer säkert att vara sjukt nervös. Inget tvivel om det, säger Peter G Norman.

Vann Sto-SM
Dileva Käll har tillhört kulltoppen bland stona födda 2006 där hon tävlat i skuggan av Viola Silas. I höstas, som femåring, vann Dileva Käll Sto-SM och totalt har det blivit elva segrar och nästan 3,5 miljoner kronor inkört.
– Det är klart att det här är en häst som betyder speciellt mycket för mig, säger Peter G Norman.
I vinter har Dileva Käll fått betydligt tuffare träning än tidigare.
– Det känns som det fungerat perfekt och vi har tränat med fokus att hon ska vara på topp och starta nästa helg på Solvalla.
En bra insats på lördagen i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet kan ge en biljett till Elitloppet.
– Det skulle vara svårt att säga nej om vi får en inbjudan, annars finns altenativ som Sweden Cup och Stoeliten.

Laddad i träningsjobb
Peter G Norman låter mycket nöjd med Dileva Käll inför lördagens lopp.
– Hon var jättefin i jobb i dag (torsdag) då jag körde fyra lätta intervaller. Hon är jäkligt laddad och jag tror det kan gå riktigt bra om det bara blir tempo på loppet.
Han avslöjar att tanken och körordern till Ulf Ohlsson blir att köra till slut istället för från start – trots att det startsnabba stoet har ett utgångsläge som skulle kunna innebära ledningen.
– Spåret är inte det bästa men det kunde vart sämre också och det har varit mycket tankar inför loppet. Jag funderar på huvudlag och hur vi ska säga åt Uffe att köra. Det blir, som det känns just nu, ett lugnare upplägg och så får hon gå till slut. Och så hoppas vi att det blir väldigt hård fart där framme och då kommer hon att ha en bra pollett till slut.
– Vi har haft helstängt på henne två gånger och då är hon som en oljad blixt från start. Hon följer vingen och skulle säkerligen kunna gå till ledningen härifrån även fast det är snabba hästar. Men det är bara andra starten i år och jag vill inte att hon ska dra tåget den här gången, utan det får bli lite längre fram…

Goop bakom Lilljeppe
Förutom Dileva Käll (V75-3) har stall Norman även Lilljeppe (V75-6) till start i Gävle. Här ersätter Björn Goop i sulkyn och ekipaget rankas högt i många förhandstips.
– Lilljeppe tränar fortsatt bra och känns väldigt fin hemma. Han har ett helt okej läge. Han kan kanske vara bland de tre om det klaffar lite.
Är det inte lite väl defensivt?
– Ja, men spår nio nu på sommarbana… det är inte så lätt att bara gå runt dem. Men det ska bli spännande.
– Björn kör för första gången och hästen är i bra form, det är en väldigt bra kombination. Är det någon gång han ska vinna ett bronsförsök är det väl den här gången. Men jag vill inte sticka ut hakan allt för mycket utan nöjer mig med att om han är bland de tre-fyra bästa så är vi nöjda.
Vem har bäst chans av Dileva Käll och Lilljeppe?
Svaret kommer blixtsnabbt
– Dileva.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.