Utrustningen spökade för Rapide Lebel

185

utrust

En utrustningsdetalj spökade i elitloppsgenrepet för världsstjärnan Rapide Lebel.
Det menar hästens tränare som efter onsdagens dåliga insats meddelar att den tidigare förhandsfavoriten kommer till Solvalla och Elitloppet som planerat.

Att Rapide Lebel är en av världens bästa hästar har inte framkommit på ett tag.
I finska Finlandia Ajo i slutet av april galopperade fjolårets elitloppstvåa bakom startbilen och kom bort direkt.
Under onsdagseftermiddagen var det läge för revansch i storloppet Prix de Ducs de Normandie i hemlandet Frankrike, men inte heller där fungerade hästen.
Efter en startgalopp styrde kusken Eric Raffin upp utvändigt ledaren med favoriten som dock var helt ur slag för dagen. Stjärnan sprang och bröt och konstrade.
Beskedet kom nästan omgående efter loppet från hästens tränare Sebastien Guarato: ”Planen ligger fast, det blir Elitloppet för Rapide Lebel”.
Storloppspromotorn Klaus Koch hjälper Solvalla med hästarna till den stora travhelgen om en vecka.
– Både Guarato och Raffins omedelbara reaktion efter loppet var att man fortsatt siktade på Elitloppet och den inställningen har man också hållit fast vid, säger Klaus Koch.

”Såg bara rätt in”
Anledningen till att Rapide Lebel floppade i Caen var enligt tränare Sebastien Guarato att hästen gick med en så kallad jordbländare – en detalj som hindrar hästen från att skygga för skuggor och annat på marken.
– Jag har provat det i träning och då fungerade det bra, men det har varit utan käkrem. I Caen höjde vi käkremmen för högt och han såg bara rätt in i jordbländaren och det blev helt fel, säger Sebastien Guarato till norska facktidningen Trav og Galoppnytt.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.