Inför V75: Två heta från Westholm

128

inför v75® två heta från westholm

Två starka segerbud.
Det tror sig Jörgen Westholm ha till lördagens V75 och beskriver sina hästar som ”en toppchans” respektive ”ett givet streck”.

Som regerande kusk- och tränarchampion är Jörgen Westholm givetvis med i elden när Romme står som värd för V75.
Av fyra hästar lyfter han fram två och börjar med 4 Marre’s Dreamboy (V75-5) var trea i V75 så sent som i lördags, men Westholm hade högre förväntningar.
– Jag var jättebesviken, jag tyckte inte att han var som han skulle. Men vi hade haft lite för tungt och djupsprunget i min sand så han var nog lite muskeltrött. Samtidigt var banan inte perfekt, det var lite tungsprunget i lördags så det bet inte lika fint. Nu kommer det att vara en jättefin och fast bana på Romme imorgon. Jag pratade precis med banmästaren Uffe Månsson, han har verkligen talang för att få banan bra när det gäller. Man var beredda att lägga i saltvatten i ytlagret om det skulle bli löst, så det kommer att bli fast och fin bana som Marres gillar. Han har fått ett bra utgångsläge så jag måste tro på bra chans. Han har bara tagit det lugnt efter i lördags, men om han är som han var näst senast så är det en toppchans, säger Westholm som tror sig ha en lika het chans i årsdebuterande 9 Castor the Star (V75-1).
– Han har haft en fin vinter, tränat på hela tiden. Jag var inne till Solvalla förra veckan och lät honom springa 1.18/2 000 meter så att han skulle få sig en liten genomkörare. Han kändes väldigt fin där så för mig är det en väldigt spännande årsdebut.
– Det är kanske inte den bästa bronsdivisionen, det är väl så nu när man måste köra med skor. Därför valde jag att ta ut honom i februari redan när det skulle vara lite lättare.
Hur offensiv vill du vara?
– Det är svårt att vara offensiv därifrån. Vi försöka hitta rätt ryggar. Men som han har tränat tycker jag att det ska finnas bra ork i honom i alla fall. Sedan vet jag inte om rätta farten finns i honom, men jag tycker att han har gått ganska bra efter vila. I min värld är det ett givet streck i alla fall.

”Kanonform”
5 Kate River (V75-2) visade fin form vid spetsseger senast, men här är förhoppningarna inte lika stora.
– Kate River är rätt så startsnabb, men jag är lite osäker på distansen för hennes del. Jag kommer att köra till lite från start och hoppas få rygg på 1 (Sandokan) eller 3 (Sultan Sea) eftersom det ser ut som att de höjer sig över mängden i det här loppet.
– Hon känns fin i träningen, men distansen är jag inte helt säker på att hon hanterar. Är hon trea-fyra är jag nöjd.
Fjärde hästen från stallet är 12 Mercenary (V75-7) som ståtade med två raka segrar innan han senast blev insydd hela vägen från innerspår bakom startbilen.
Nu blev förutsättningarna ännu mer opassande.

Föregående artikelV75 Tips + Intervju inför ROMME
Nästa artikelHoney Mearas har gjort sin sista start

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.