Inför V75: Upplagt för Denim Boko?

235

Denim Boko

– Jag är skitnöjd med startspåret, jag är skitnöjd med min häst och jag ser fram emot tävlingarna.
Kulldrottningen Denim Bokos tränare Per Nordström andas stor optimism inför helgens högklassiga V75-tävlingar i Eskilstuna, där en ensam jackpotvinnare med sju rätt kan bli 45 miljoner kronor rikare.
Treåriga stoet Denim Boko (V75-2) är en av de största talanger som kommit fram i svensk travsport. ”Ett underbarn”, som hennes tränare och kusk Per Nordström själv uttrycker det. Som tvååring vann den vindsnabba damen Svenskt Uppfödningslöpning på svenska rekordet 1.12,9 (1 640 meter med bilstart) innan hon rundade av säsongen med seger i Svampen Örebro. I år har hon gjort två starter och vunnit enkelt båda gångerna.
– Allt har gått helt enligt planerna. I årsdebuten på Charlottenlund var hon lite tung i benen efter all träning inför säsongen och med det loppet i kroppen var hon mycket vassare i E3-uttagningen senast i Gävle. Jag förstod att vi skulle kunna komma till ledningen och jag valde att hålla ett halvhyggligt tempo för att hon behövde få sig en genomkörare. Efter det känns hon verkligen jättefin så jag hoppas att formen är nära hundraprocentig på lördag. Det ska den normalt vara, säger Per Nordström.

”Har inte sett botten”
Lördagen i Eskilstuna är en riktig höjdare för alla spel- och travälskare. Det är jackpot på V75-spelet och enligt prognosen kommer det att ligga 45 miljoner kronor i sjurättspotten. Den sportsliga klassen är på topp då det står V75-finaler på programmet och bland annat ska årets elitloppsvinnare Nahar mäta krafterna med Copenhagen Cup-vinnaren Mr Picolit i gulddivisionen. Men det är ändå treåringarnas första stora uppgift för året, E3, som står i fokus. Där väntar 800 000 kronor på vinnarna och i stoklassen startar Denim Boko från ett perfekt innerspår bakom startbilen.
– Jag såg alla uttagningslopp och jag tror inte att någon tar sig förbi min häst. Hon är snabb i benen och från innerspåret kanske vi kan spara lite krut och bara hålla ut de andra. Hade vi haft spår längre ut hade jag varit tvungen att trampa mer på gasen för att köra till från start, säger Per Nordström.
Det saknas emellertid inte motstånd. Redan innan uttagningsloppen pratades det om den stundande duellen mellan Denim Boko och Roger Walmanns D’One, som kommer till start med fyra segrar på fyra starter.
– Det är jättetrevligt att det pratas om den duellen. Vi har inte sett botten i min häst och den har vi inte sett i D’One heller. Men jag tror kanske att Denim Boko, som gjorde en fantastisk tvååringssäsong, har med sig lite mer hårdhet. Det ska vara en liten fördel plus att vi har det bättre utgångsläget.
Per Nordström berättar dessutom om en utrustningsdetalj som ytterligare stärker Denim Bokos aktier.
– Hon kommer att gå med bomull, fast huva och helstängt huvudlag igen. Men för första gången kommer hon att gå med fyra aluminiumskor. Hon gick ganska tungt balanserad i fjol och i uttagningsloppet gick hon med pg-skog. Men jag kände att det var lite för tungt och skodde om henne direkt. Nu dansar hon fram.
Mellan raderna låter det som att du rekommenderar jackpotjägarna att spika Denim Boko.
– Det är bra hästar som tar sig till final och jag har respekt för alla. Men det är ingen hemlighet att jag tror på min häst…

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.