Inför V75: Upplagt för Walmann-dubbel

203

roger_walmann_dubbel

Bra form och fina utgångslägen. Det är upplagt för Roger Walmanns duo Mellby Amiral och Calamara Donna i lördagens V75-finaler på Solvalla.

Till helgen riktar trav-Sverige blickarna mot huvudstadsbanan Solvalla. V75-finaler betyder högklassig sport och lördagens omgång är inget undantag. Hemmatränaren Roger Walmann laddar med tre formstarka hästar och två av dem ses på förhand med bra segerchans. Först ut är Mellby Amiral (V75-2) som senast krossade motståndet från positionen utvändigt om ledaren. Nu som då startar hästen från spår fyra bakom startbilen och Walmann andas optimism. – Jag tycker att han har gått fint hela vintern och det finns ingenting som tyder på att han har tappat någon form. Det tillsammans med utgångsläget gör att han borde vara med och kriga om de främsta placeringarna. Taktiken får Örjan (Kihlström) avgöra men jag vill ju tro att han söker sig framåt och provar att hålla tempot uppe.
Två formstarka ston
I Stoeliten (V75-6) kommer nästa chans för Stall Walmann. Eller rättare sagt chanser. Calamara Donna och Simb Ruby tillhör toppskiktet bland landets ston och ingen av dem är chanslös. Det är emellertid fördel Calamara Donna som startar från spår två, att jämföra med niondespår för Simb Ruby. – Calamara Donna har gått jättefint både i Stoeliten och gulddivisonen. Hon har ett bra läge och jag vill ju tro att Örjan provar att köra i spets den här gången när hon bara möter ston. Det är inte alltid det räcker därifrån men vi måste ju prova någon gång. – Om det skulle blir hård press på Calamara Donna så är det ju bra att man har tio procent i kön också. Då får Simb Ruby vinna istället. Båda två har mycket bra form.

Kanal 75

Föregående artikelV75-Tipset, Solvalla. V75-Finalerna.
Nästa artikelVincennes borta till i sommar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.