V75-Tipset, Solvalla. V75-Finalerna.

249

V75TIPSET

Det var inte långt undan förra gången, men tyvärr missades det i Avd3 med milsvid och i de två andra loppen var mina tips i mål strax bakom vinnaren.
Men så är det ibland, man kan inte vinna varje gång, men man ska fasiken i mig försöka!

Så här kommer veckans V75-tips. Nu är vi på Solvalla igan och det är dags för V75-finalerna.
Nu ska de bästa hästarna från hösten och vintern göra upp om segrarna och då gäller det att hålla sig på tå. För det är inte så lätt som det kan verka.
Som vanligt blir det ett litet system, ett stort system och en rövare.

Obs!
Nu finns det tre platser över i mitt bolagsspel via V75 tillsammans till denna omgång.
Maila mig på , de tre första får platserna.
Är det slut hos mig så kan ni maila för en plats i hans, jag är själv med där.

Men nu till själva spelet!

Avd1.
Här kan vi inte komma ifrån att Nr5 Mr Picolit är en riktigt bra häst. Även om jag anser att 77%-ig favorit är lite väl högt så kan jag inte gå mot den utan att i princip heltäcka avdelningen och det tänker jag inte göra.
Främsta motbudet enligt mig är N3 Stormysky, som från det spåret mycket väl kan ta ledningen, men jag tror också han släpper till Mr Picolit och sedan är silverdivisionsfinalen över.

Avd2.
Klass1-finalen är ett intressant lopp,fullt av unga travare som med stor sannolikhet går upp en klass, kanse två, i år.
Riktigt oflyt med spåret har Nr12 Västerbo Highflyer, framspår och det hade i princip varit en given spik, men nu är det Nr4 Mellby General som får ta över favoritskapet. Med på kupongen får också Nr9 Jonathan Palema följa. Kan bli instängd, men vid lucka kan han mycket väl spurta ner allt. Reservplats får Nr1 Peaberry nöja sig med den här gången.

Avd3.
Pensionärs… Förlåt Gulddivisionen, är ålderstigen men det är kapabla hästar, några kanske vi inte får se igen mycket mer efter det här loppet.
Två hästar låser jag på och det är loppets två tioåringar, Nr1 Global Investment och Nr2 Strong Boy D.E.
Jag har nog streckat Nr5 Trustworthy Ås varje V75’a den varit med i och den har tjänat in en del pengar åt mig, men den här gången tror jag att inte den räcker till. Hoppas bara det inte kommer tillbaka och biter mig i arslet.

Avd4.
KlassII-finalen är ganska öppen. Så man ska nog våga sig på en del streck här.
Mitt förstaval är den jag inte vågade spika för några veckor sedan, Nr10 Icebear. Finfin vinst i Halmstad senast. Den ska med på lappen, men jag spikar inte den här gången heller.
Nr2 Loads of Dosh lär bli streckfavorit på läget, tar också med Nr7 Öjja Scoop, Nr6 Twitter, Nr1 Berkut Boko och Nr4 Starbec’s Macklo.

Avd5.
Bronsdivisionen kommer med ett riktigt fint lopp. Långt om länge övervägde jag att spika Nr3 Oolong. Läget och formen är på topp.
Men Nr4 Quangaroo Zet har nu fått några lopp i kroppen och bara blivit bättre och bättre, något andraplatsen bakom Oolong 19 januari visade. Likaså kan jag inte låta Nr12 Mr Fitch vara utan ett streck.
Min rövare blir Nr11 Orne As, vars grundkapacitet egentligen är minst en klass upp, har ny balans som gjort att han travar bättre idag än 2011 när han vann som mest. Nu på Solvalla kan det bli köra av igen, trots bakspår.

Avd6.
Stoeliten är lika jobbig som vanligt.
Nr9 Simb Ruby har varit uppe mot killarna i guld och klarat sig bra, Nr2 Calamaro Donna har ett bra läge, Nr3 Beatasine har jag sett loppen i finland på och detta är ett krutpaket som kan vinna från alla positioner, men det är en helt annan kvalité på loppet här än hemma i Finland, lite överstreckad men inte chanslös. Nr5 Miss Shape kommer med två raka vinster i ryggen, men får nu pappa Olle i sulkyn och det är inte riktigt samma sak. Björn sadlar av någon konstig anledning upp bakom Nr10 Pebbly, varför är osäkert, men bara det får mig att lägga ett streck där. Nr6 Polly Frontline har börjat året suveränt, går inte att undvika. Sista strecket går till Nr8 Nobodybeatsthebeat, kuskförstärkt och helt klart med i striden.

Avd7.
Vårstayer, långlopp. Herregud. Här behövs det streck. begränsar genom att välja ut de med viss chans från varje block.
Framspår, Nr2 Uno De Joflo och Nr3 Önas Grym.
20-tillägg, Nr5 Pine Rolls, Nr6 Nike Di Girifalco och Nr7 Global Mazerine.
40-tillägg, Nr10 Natural Nonstop och Nr12 Rolls Royce

 

Detta ger systemen:

Lilla systemet.
Avd1: Nr5 Mr Picolit.
Avd2: 4,12
Avd3: 1,2
Avd4: 2,4,10
Avd5: Nr3 Oolong
Avd6: 3,5,9
Avd7: 5,6,7,10
144r / 72kr

Stora systemet:
Avd1: Nr5 Mr Picolit
Avd2: 4,9,12
Avd3: 1,2
Avd4: 1,2,4,6,7,10
Avd5: 3,6,11,12
Avd6: 2,3,5,6,8,9,10
Avd7: 2,3,5,6,7,10,12
7056r / 3528kr

Rövaren.
Avd1: 3,5
Avd2: 1,4,12
Avd3: 1,2,4,5
Avd4: 7,10
Avd5: Nr3 Oolong
Avd6: Nr9 Simb Ruby
Avd7: 2,3,5,6,7
240r / 120kr

Lycka Till!
Dr Scabs.

Starow

Föregående artikelTravpolitik – Umåkerfarmen del IV
Nästa artikelInför V75: Upplagt för Walmann-dubbel

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.