Inför V75: Vad skulle du göra om du vann 55 miljoner?

235

maria_akraka_v75

Maria Henriksson Akraka. Foto av LARS JAKOBSSON

Vi är många som drömmer om storvinsten som skulle förändra livet. På söndag finns chansen. Det är dubbel jackpot på V75 och en eventuell ensam vinnare med alla rätt beräknas bli 55 miljoner kronor rikare. Men vad gör man egentligen om miljonerna trillar in? Vi gick ut på stan för att ta reda på det.
Anders Lindberg, 42 år, säljare, Järfälla
– Jag skulle jag göra en fiske- och jaktresa till Skottland. Med tweedkostym och mössa skull jag jaga och fiska klassiskt flugfiske. Och så gillar jag fotboll så jag skulle göra en fotbollsresa och se alla klassiska derbyn – Romderbyt, Old Firm-derbyt, Borussia Dortmund mot Bayern München, El Clasico – en lång fotbollsresa helt enkelt.

Alexandra Karlsson, 44 år, banktjänsteman, Bromma
– Till att börja med skulle vi åka på en skön semester med barnen. Det skulle nog bli Thailand i tre veckor ungefär. Och så skulle vi betala av lån på huset och sånt. Jag skulle även skänka mycket pengar till min syster och till barnen.
– Jag vill ha fotbollskort! Och vi skulle vara i Thailand i fem veckor, inflikar Eric, 7 år.

Björn Johansson, 29 år, butiksbiträde, Skarpnäck
– Jag skulle definitivt dela med mig mycket av pengarna till mina närmaste, lösa lån på bostadsrätten och köpa bil. Sedan skulle jag garanterat ta en stor, lång, fin semester. Jag har varit i Asien en vända och vann jag pengar skulle jag åka dit igen och resa runt i några månader. 55 miljoner skulle förvisso räcka till en ännu längre resa men då skulle jag bara bli rastlös och vilja åka hem och jobba igen.

Daniel Ulug, 56 år, Myrorna, Sundbyberg
– Jag vill åka till Brasilien och titta på fotbolls-VM nästa år, så dit skulle jag åka, gå på karneval och festa lite. Annars skulle jag inte göra så mycket. Kanske sluta jobba och ta det lugnt, men inte flippa ur och börja leva något liv i lyx utan bara ta det lugnt, leva livet och fortsätta spela lite på hästar. Det är kul med hästar!

Maria Henriksson Akraka, 46 år, f.d. friidrottare, Täby
– Om jag vann 55 miljoner skulle jag skänka tio procent rakt av till välgörenhet, därefter skulle jag ge mina syskon en miljon var, och sedan skulle jag njuta ofantligt av att tänka på och planera för vad jag skulle göra med resten. Jag skulle nog köpa en liten gård där jag kunde ha mina hästar. Och så skulle jag åka på några schyssta semesterresor. Till att börja med…

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.