Inför V75: Vågat tips av Lindegren

202

lindetips

Gävletränaren Erik Lindegren sätter singelstrecket på sig själv inför hemmabanans V75-omgång.
Nyförvärvet från Solvalla – Bolt Boko – är en bra sprinter som han inte tror ska ha några problem med den vintriga banan på lördag.
– Klart att vi måste vara lite optimister. Jag tror på hästen och hittade egentligen inte så många andra passande spikar i omgången.
Termometern visar på minus tolv grader under måndagsmorgonen då vi fångar Erik Lindegren i stallet hemma på travcampen i byn Giboda några mil söder om Gävle.
Han har just mailat in sin rad till klassikern ”Fem tippar V75”, ett populärt tips där kuskar och tränare komponerar egna system.
Spik på 2 Bolt Boko i avdelning fyra.
– Klart att man måste chansa lite. Samtidigt är det en fin häst med ett bra läge. Bolt Boko är både startsnabb och går bra i ryggar så jag måste tro på chans. Jag skulle i alla fall inte lämna honom utanför kupongen om jag var spelare.
Han har just varit ute en sväng med hästarna när vi får tag på honom på telefon. Bolt Boko kördes av en skötare och är en av flera pållar som luftas den här kalla morgonen.
– Det kommer nog att bli tal om broddar runt om på lördag. Bolt Boko visade ju inte minst i loppet senast här hemma att han klarar en sådan balans utan problem. Allt var som det skulle med honom i jobbet nu. Han är fin.

Köptes till Gävle
Bolt Boko inledde karriären hos Timo Nurmos. Fyra starter för Solvallatränaren under säsongen som fyraåring slutade med tre segrar i lite enklare omgivningar.
Ett par företagare i Gävle fick upp ögonen för hästen och i slutet av fjolåret gick flytten norröver. Erik Lindegren började matcha i V75 nästan omgående.
– Det är en väldigt fin gång i hästen och jag tror att han kommer att vara med och tjäna en del pengar på lördagarna. Det känns skönt att ha fler hästar i stallet än Francais du Gull som duger i V75.
Berätta om hästens debut för dig i ett rikstotolopp i Gävle i november.
– Jag satt i ledarens rygg. Hade jag bara letat mig ut 300 kvar vinner vi det loppet plättlätt. Nu satt jag kvar i stället med honom och körde galopp med en frisk häst 100 kvar då jag var tvungen att dra tvärstopp. Annars landar vi på en tid runt 1.13,4. Det är en stor och rejäl häst. Han rör sig fint. Sedan är han väldigt snäll också och är bra att ha att göra med.
I starten efter handlade det om V75 på Bergsåker där Bolt Boko tröttnade efter ett lopp utvändigt ledaren.
– Det visade sig efteråt att han hade en halsinfektion så det var inte mycket att säga om. Jag tyckte dock att han kändes finare i travet i den starten för oss. Sedan fick han vila lite. Efter det vann han ett lopp enkelt från ledningen i Eskilstuna och var fin. Nu senast avslutade han riktigt bra sista 700-800 meterna från kön i ett lopp i Gävle till en andraplats.
Taktiken i V75-4 måste vara att ladda för ledningen, eller vad säger du?
– Läget är bra men eftersom han både är startsnabb och går bakifrån behöver jag inte låsa mig vid taktiken heller. Men visst siktar jag på spets. Det var någon som sa att hästen Jorma kör invändigt om mig är startsnabb. Utvändigt är trean ganska kvick i väg. Men jag tror inte att de tar en längd på honom i starten. Inte om jag gasar allt vad som går. Samtidigt får taktiken ge sig när bilen släpper. Jag har matchat honom över kort distans på slutet med tanke på det här loppet på hemmaplan.
I kallblodsloppet, V75-5, har du Timian Best till start. Chansen?
– Han köptes till mitt stall från Norge i somras. Han var med i norska V75 senast och slutade femma. Han gick väl godkänt då utan att det var något plus. Det är en jättefin travare som står tokigt till nu med dubbla tillägg. Det blir bara att smyga med till upploppet och se vad det kan bli. Normalt sett ska han inte räcka till seger.
Hoppet står till Bolt Boko med andra ord.
– Ja, det är bara att hoppas att vi är på tårna nu på lördag då det är hemmaplan och allting.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLudde tog en plats i PDA
Nästa artikelYarrah Boko skadad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.