Inför V75: Varning för blå orkanvindar

232

imageludd

Lutfi Kolgjini kan liknas vid ett yrväder som alltid säger vad han tycker.
På lördag riskerar hans konkurrenter att hamna i blåsväder, tack vare Hurricane Blue.
Hästen såg ut att ha orkanvindar i ryggen i sin senaste start.
– Går han bara iväg så vinner han det här loppet, lovar Kolgjini.

Lutfi Kolgjini har verkligen alla möjligheter till att bli huvudperson på Mantorp denna lördag med fyra spännande hästar inom V75.
Bland annat återkommer stjärnan Lavec Kronos efter vila, men det är en annan häst hos ”Ludde” som det mesta kommer att handla om inför tävlingarna.
I ett fyraåringslopp ska 3 Hurricane Blue (V75-2) bevisa att debuten för Kolgjini senast inte var någon engångsföreteelse. Då stormade hästen ifrån sina konkurrenter med nästan hela upploppet och gick i mål på topptiden 1.14,4/2 140 meter.
Hurricane Blue var tidigare i träning hos Roger Malmqvist och visade då prov på fina resurser. Det lossnade inte riktigt och i oktober fick Lutfi Kolgjini ta över. Det verkar ha gjort susen.
– Han var helt fenomenal senast. Visst har det känts i träningen att det är en fin häst men en sådan bra prestation trodde vi inte riktigt på. Det är startmomentet som jag i så fall vill varna lite för. Hästen är stor så voltstart är väl inte hans bästa gren. Han vände upp i passgång senast men travade in sig och därefter var det inga problem, säger Lutfi Kolgjini.
Med senaste insatsen på näthinnan måste du tro på bra chans?
– Går han bara iväg så vinner han det loppet.

Springer på bomull
Med utmärkta träningsförhållanden kommer också ofta bra resultat. Jägersro-stationerade Kolgjini öser beröm över sin träningsanläggning och det är inget att sticka under stol med att han den här tiden på året har en fördel gentemot många tränare längre upp i landet.
– Det flyter på riktigt bra för dagen. Vi vann väl åtta-nio lopp bara förra veckan på tretton-fjorton starter och mycket har med våra extremt bra träningsförhållanden att göra. Vi har kunnat träna på kontinuerligt och här springer vi verkligen på ”bomull”.
Åtminstone två av stallets övriga V75-deltagare ser ut att bli att räkna med om man ska tro tränaren själv:
9 Little Face (V75-1) är en jättefin häst som jag har haft rätt höga förväntningar på. Det känns verkligen som hon har ”landat” nu. Hon går fint i ryggar så bakspåret ska passa bra. Hon kommer att gå med skor runt om, en outsider.
9 Lavec Kronos (V75-3) återkommer efter en längre tids vila men känns väldigt bra för dagen. Stark, fin och på hugget. Han fick vila en hel månad direkt efter senaste starten men har jobbat på fint efter det. Om banan tillåter blir det barfota fram. Barfota runt om är optimalt men vi avvaktar och ser hur underlaget är på lördag. Han trivs bäst när han får springa på innerspår men har visat att han kan gå bakifrån också. Trots att han inte startat sedan september ska han vara ett tidigt streck.
5 Fisher King (V75-6) har jag inga större förhoppningar på. Jag har svårt att se honom vinna på V75.
Du har tidigare inte varit rädd för att köra fram i dödens med Fisher King. Liknande scenario att vänta?
– Nej, den här gången kommer jag att köra i ryggar. Han går fint där med men jag är nöjd om han är trea-fyra.
Med risk för ett självklart svar – din bästa chans på V75?
– Hurricane Blue, säger Lutfi Kolgjini utan att tveka.

Siktar mot Frankrike med Joke Face
Stallets allra största stjärna för tillfället, derbyinnaren Joke Face som charmade travpubliken och sprang in nästan fyra miljoner på bara tio starter under 2011 har inte synts på tävlingsbanan sedan oktober.
– Han känns verkligen fantastisk. Jag längtar till då han ska ut igen. Hästen har inte gått i något snabbare tempon utan bara sandintervaller och mängdjobb. Det blir bara sporadiska starter den här säsongen då vi siktar mot Frankrike och deras vintermeeting nästa år.
På tal om Frankrike. Vad tycker du om Sebastian K och hans äventyr där nere?
– Nja, sådär faktiskt. Jag hade väntat mig lite mer. Nu åker han han hem för att få lite vila och sedan grundträning fram till april. Då siktar vi på att starta honom igen.

Filip Svensson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJan Hédren ny travchef i Norge!
Nästa artikelStatisk statistik

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.