Jan Hédren ny travchef i Norge!

460

imagehedren

En svensk tar över rodret för norsk travsport.
Jan Hedrén blir ny sportchef på DNT, Det Norske Travselskap.
– Jag känner mig lite som ”Svennis”, att åka iväg och träna ett annat land, säger Hedrén som närmast kommer från sportchefstjänsten på DalaTravet.

Att DNT –  motsvarigheten till Svensk Travsport – sökt österut i jakten på en ny sportchef är ingen hemlighet. Tidigare var Färjestads sportchef Petter Johansson aktuell för rollen, men nu blir det alltså Jan Hedrén, 46, som får uppdraget att leda utvecklingen av travsporten i Norge.
”Sverige är en av Europas största travnationer och det ska bli en stor inspirationskälla att utnyttja kompetensen från en av Sveriges mest erfarna sportchefer”, skriver DNT i ett pressutskick.
Hedrén själv tror också att hans långa erfarenhet från svensk travsport med 14 år som skrivande journalist följt av tolv år som sportchef på Bollnäs respektive DalaTravet ska vara till stor nytta.
– Sverige har ju kommit mycket längre än Norge inom travet och jag tror att man saknat den svenska kompetensen. Jag har ett paket med mig i form av erfarenhet, nyfikenhet och kreativitet som jag hoppas ska öppna för nya möjligheter att tänka. Men hur annorlunda mina idéer är gentemot de som redan finns i Norge vet jag inte, säger Hedrén som däremot inte vill ge några konkreta exempel på saker han vill genomföra.
– Det är för tidigt att säga, men jag tycker redan att man är på rätt väg. Sporten i Norge har gått framåt de senaste åren, spelet har ökat och man har fått mer prispengar att köra om. Man har redan anställt en svensk avelschef i form av Anders Järnerot så nu får man två personer med spetskompetens inom sina områden, det visar att man verkligen vill satsa på att förbättra norsk travsport. Ett annat fint exempel är ”Folkehesten”, Norges motsvarighet till Rikstravet, som drar igång i år och jag har läst mycket positivt om.
Jan Hedrén kommer att tillträda sin nya tjänst 1 maj, vem som tar över som sportchef på DalaTravet är inte bestämt.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUnderklassafari
Nästa artikelInför V75: Varning för blå orkanvindar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.