Inför V75: Veijo räds ingen

219

vejjjjo

En är köpt för att tävla i Frankrike. Den andra slipper att möta Prix d’Amerique-hästar. Veijo Heiskanen har två bra chanser i V75 på Jägersro. – Orlando Croft har aldrig travat så bra som han gjorde senast, säger han.

Veijo Heiskanen åker till Malmö med tre egentränade hästar i transporten. Han gör det med stora förhoppningar om att kunna vinna med någon av dem. Kanske kan det bli flera segrar om det stämmer. Åbytränaren har redan vunnit två V75-lopp hittills i år och är klart uppåt om lördagens chanser. – Orlando Croft (V75-7) är min bästa chans. Han gjorde ett bra lopp i V75-Mästaren senast och gick en 1.13-tid ute i spåren. Han var inte så långt efter Prix d’Amerique-hästarna Noras Bean och Quarcio du Chene. Nu är ju inte Quarcio du Chene med i Prix d’Amerique men han var ju väldigt aktuell tidigare, menar Veijo Heiskanen.

Körs offensivt – Min häst hade stått över och blivit behandlad inför förra starten. Jag tror säkert att han går framåt ordentligt med den genomköraren i kroppen. Dessutom flöt travet bättre än någonsin senast. Både i värmningen och i loppet. Han stod svårt till senast med 20 meters tillägg på bra hästar. Nu är läget klart mycket bättre och han är helt klart en av de som kan vinna. Jag är inte rädd för någon i alla fall. Hästen är ingen raket ut men jag kommer att köra offensivt precis som jag brukar göra med honom. Blir det dåligt tempo kommer ledaren inte att få sitta ifred i alla fall, fastslår Veijo som även meddelar att det blir barfota runt om som vanligt.

Exdream köpt för Frankrike I V75-inledningen har Heiskanen Exdream till start. Hästen är köpt ifrån Finland (där han bland annat varit med i finska derbyt och hade blivit segerfarlig med tidigare lucka) och delägs av Veijo själv. Senast gjorde han debut för sin nye tränare i ett V75-lopp och slutade fyra. – Exdream (V75-1) var jag jättenöjd med i debuten och han har aldrig sprungit fortare över full distans. Jag körde för vinst och gick därför ut i ”dödens” istället för att ta fjärde par invändigt. Jag var sugen på bra pengar och ifrån fjärde invändigt vinner man inga lopp, säger Heiskanen. – Han var inte så hårt tränade inför debuten och går säkert framåt med den starten. Han har känts fin i jobben efteråt även om det mest har varit lugnt då träningsförhållandena har varit dåliga. Det här är en stark och fin häst som jag hoppas kunna tävla med i Frankrike framöver. Det var i alla fall tanken när vi köpte honom. Först kör vi Bronsdivisionen och Silverdivisionen här hemma och sedan tar vi ner honom till Frankrike. Vad tror du om vinstchansen här? – Vi kunde inte slå Global Manhattan senast vi möttes och nu har den bättre läge. Risken är att han kommer till ledningen och då blir det inte lätt. Men gör den hästen bort sig eller att det blir hårt tempo tycker jag att min ska räknas tidigt. Det blir återigen barfota runt om, Jägersros bana brukar vara fin. Du har även med Orca som körs av Peter Ingves i lärlingsloppet. Chanserna där? – Orca (V75-5) fick ett struligt lopp senast och hamnade i dåliga ryggar. Jag tycker att hon var precis lika bra som tidigare. Det finns inget i träningen som tyder på att formen ska vara sämre i alla fall. Nu är det lite andra förutsättningar med tillägg och risken finns att det kan strula igen. Hon måste ha bra ryggar att gå i och rätt tempo för att kunna duga. Det blir återigen barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

Till sist, vem vinner Prix d’Amerique på söndag? – Jag hoppas självklart på Maharajah men det blir inte lätt att stå emot Ready Cash. Det är en grym jävel och jag tror att han vinner. Men Maharajah kan nog vara bland de tre och man vet aldrig vad som händer i loppet. Jag har själv varit med och kört flera gånger i Prix d’Amerique, bland annat med Uno Boy, Keystone Patriot och Edu’s Speedy. – Det kan vara hur struligt som helst och många kuskar är mer sugna än vanligt och alldeles för kåta på att vinna. En del tar lite för hastiga beslut ibland och det händer ofta att det är flera som gör misstag. Så man vet aldrig, det kan gå hur som helst.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.