Inför PdA: Oyonnax drömmer om skräll

230

oyonn

Etta 2010 och fyra i fjol. Oyonnax är redo för sitt tredje Prix d´Amerique. – Slutar han bland de fem första är det bra, säger tränaren Vincent Brazon.

2010 varade Oyonnax för den största skrällen i Prix d´Amerique och oddsindikatorn på Vincennes visade vinnaroddset 172,50. I fjol följde den ”rosa” hästen upp med ett fjärdepris. Nu gör Oyonnax sin tredje start i världens tuffaste travlopp och precis som i tidigare starter gör han de lite i skymundan av stjärnor som Ready Cash och svenske Maharajah. Men Oyonnax, som hittills tjänat 16 miljoner kronor, visade som fyra i söndagens Prix du Cornulier att formkurvan pekar spikrakt uppåt. – Han fick stå över i sex månader i somras på grund av en skada. Han är inte alls hårt jobbad och det här var hans fjärde lopp. Han är på gång och det är bra, säger Vincent Brazon när vi träffar honom på Vincennes.
Ny kusk Nytt för i år är att det blir Yves Dreux istället för Sebastien Ernault i sulkyn. – Det var han som dumpade oss. Sebastien Ernault skulle köra åt en tränare som hade problem just då, och när jag frågade om han ville köra så kunde han inte och tyckte vi skulle ta en annan. Så vi bytte kusk. Hur känns det i hjärtat inför söndagen? – Slutar Oyonnax bland de fem första är det bra. Han är tio år nu och han kämpar så gott han kan. Det är bra att vara tio år och starta i Prix d´Amerique.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.