Inför V75: Westholm siktar mot ledningen

84

inför v75® westholm siktar mot ledningen

Jörgen Westholm kommer till Örebro med ett gäng hästar.
Bästa möjligheterna ger tränaren till Dirty Martini som har bra chans att vinna på V75® från ledningen.

 Finaler i E3 över kort distans är lördagens höjdare när V75® körs i Örebro.
Men även övriga avdelningar bjuder in till intressanta lopp. Solvallatränaren Jörgen Westholm tar med sig fem hästar till Närkebanan och när han diskuterar sina chanser i podden V75® – lördag hela veckan är det stallets kandidat i Klass 2-försöket som känns som den allra hetaste. Fyraårige 3 Dirty Martini testades senast i ett försök till Breeders’ Crown – men då blev det galopp i första sväng.
– Dirty Martini tror jag ska klara voltstarten, det är en ganska så käck häst. Det blev lite konstigt kört i Breeders’ Crown senast; jag skulle försöka ta med nedåt i banan, men var lite sen så hästen lade huvudet åt höger och därav galoppen. Men han kändes fin efter det och går ju ned i klass nu. Får jag spets här så är han väldigt effektiv och jag tror att han dessutom kommer kunna gå barfota runt om nu.
– Det är väl vår bästa chans i omgången, tycker jag det ser ut som, tillägger Westholm.

Digital Dominance räknas – trots bökigt spår
V75® inleds med Silverdivisionen som avgörs över lång distans och med voltstart. Team Westholm har två hästar med i hetluften.
– 5 Digital Dominance (V75-1) har jag hög förväntan på gällande prestation. Spår fem i volt däremot är inget bra för honom, det blir lite bökigt och han kommer att komma iväg ganska så trevande. Sedan är han lite bättre i jänkarvagn, så det finns några minusfaktorer, men formen sitter där. Ett streck tycker jag att han ska ha, för det är väl ett ganska öppet lopp.
– 2 Exodus Brick (V75-1) gick en bra tid senast och han gillar lång distans och voltstart. Men det loppet i kroppen kommer han vara förbättrad, så han gör nog ett för sin del ganska så bra prestation, men det kanske inte räcker till mer än ett tredje-, fjärdepris.
Stallet har också en duo i Klass 1-försöket.
Jörgen Westholm tar själv hand om tömmarna bakom 3 Jumanji Love (V75-5) som gjort tre starter i tränarens regi, något som resulterat i en seger samt två andrapriser.
– Jumanji Love tycker jag har gjort en väldigt fin början i vårt stall, han har gjort tre starter och varit bra varje gång. Det är en häst under utveckling. Han går med jänkarvagn, har ett fint utgångsläge och kommer vara med i den främre träffen. Sedan vet jag inte om han räcker i det här loppet, men formmässigt är vi nog ”på det” i alla fall.

Hand Full ska inte glömmas bort i Klass 1
Riktigt intressant är 11 Hand Full (V75-5). Örjan Kihlström sitter upp bakom femåringen som inledde sin karriär hos Marcus Melander i USA, men som kom till Westholm för två år sedan och i vars träning han hittills bara startat i Frankrike. Vad kan han uträtta här i sin Sverige-debut?
– Hand Full är en jättefin häst men som haft lite problem. Han har mer kapacitet under huven, om man säger så. Nu har vi faktiskt kastrerat honom och det ser väldigt bra ut. Han kändes fin i kvalloppet. Jag har väl tänkt att han ska kunna springa i jänkarvagn och han ska få ha lite roligt i loppen en tid innan han ska ned till Frankrike igen och vintermeetinget.
– Jag tycker att han har så pass fin kapacitet att jag vill prova honom på V75®. Jag tror att om det blir lite fart den här tillställningen så kommer han att komma med en bra spurt, det tror jag absolut. Han är speedig, det är rätt sorts häst, men han har som sagt haft lite problem. Jag tycker han känns fräsch och fin nu även om han kanske skulle haft ett lopp till i kroppen för att vara i toppform, men han är väldigt vältränad. Jag tycker absolut man ska strecka om man tar med några hästar.

Föregående artikelSå blir du bättre på att hitta odds med spelvärde
Nästa artikelInför V75: Räkna med Lollo i miljonloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.