Så blir du bättre på att hitta odds med spelvärde

14

sporty fight 776862 1920

Oddsspel på travsport handlar inte enbart om att kunna förutsäga vinnarhästen och ta hänsyn till externa faktorer som travbanorna och vädret. Att förstå vilka odds som har värde är nyckeln till långsiktig framgång.

För odds veteranen kan spelvärde verka som rent sunt förnuft. För den oerfarne kan det däremot vara ett svårt koncept att anpassa sig till. Att lära sig satsa surt förvärvade pengar på hästar som ingen tror har en chans att vinna kan kännas lite korkat, men vid en viss punkt måste man bara släppa taget.

Vill man lyckas med oddsspel på travsport måste man utveckla en känsla för spelvärde som man kan lita på. Det är inte lätt att utveckla det, men det finns saker man kan göra för att börja skapa sin egna intuitiva känsla för spelvärde.

Vad innebär spelvärde?

Till att börja med gäller det att ha en förståelse för vad spelvärde faktiskt är. När det gäller odds på hästsporter kan man exempelvis ibland höra erfarna spelare säga att Don Fanucci Zet, elitloppsfavoriten, har bra spelvärde till ett odds, eller att Etonnant inte har något värde i detta odds.

Så vad betyder spelvärde egentligen? Jo, ett odds med bra värde innebär helt enkelt att spelbolagets odds avspeglar en sannolikhet som är mindre än den egentliga sannolikheten.

Så lär du dig identifiera spelvärdet

Att identifiera värdet på en marknad för travsport kräver två steg. Först måste du bedöma sannolikheten för de möjliga utfallen och därefter jämföra dessa sannolikheter med de implicita sannolikheterna för de relevanta oddsen.

Det är naturligtvis inte det enklaste. Travlopp är ofta mycket oförutsägbara och det är omöjligt att tilldela exakta sannolikheter till de olika möjliga utfallen. Det enda man som spelare kan göra är att försöka genomföra de mest exakta bedömningarna och lita på sitt eget omdöme.

För att identifiera spelvärdet bör du lära dig hur du utför effektiv forskning och analys om du vill ha någon chans att göra korrekta bedömningar regelbundet.

Välj spelbolag med konkurrenskraftiga odds

Att veta hur man identifierar spelvärdet och hur man hittar odds med mest värde är en sak. Att välja de bästa oddsen är en annan.

Olika spelbolag erbjuder olika odds på diverse hästsporter och lopp. Även om oddsen inte skiljer sig markant åt bör du alltid shoppa rundor efter odds tills du hittar de som är mest gynnsamma för dig.

Väletablerade aktörer tenderar att erbjuda de bästa oddsen, vilket är en av anledningarna till varför dessa aktörer förblir så populära som de är trots konkurrensen på marknaden.

Ett spelbolag som Unibet för oddsspel på travsport kan således vara att föredra. Du kan läsa en komplett recension av Unibet här för att bekanta dig med spelbolaget innan du registrerar dig.

Var uthållig

Precis som för alla andra färdigheter och talanger tar det tid att utveckla ens förmåga att hitta värdefulla odds. Övning ger färdighet, som man säger. Utvecklingen av en intuitiv känsla för spelvärde och en magkänsla för diverse oddsmarknader kommer ofta att utgöra grunden för din framtida framgång. Se därför till att ge dig den tid det tar att lära dig hur du hittar odds med spelvärde.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.