Inför V86 14 maj 2014: Daniel Redéns favorit tittar ut

341

redens favorit

Först inbjuden till Elitloppet med Shaq is Back.
Sedan skrällvinst i Guldbjörken med Hard Livin.

Men det är på onsdag han ska få känna på sin personliga favorit, Delicious U.S.
– Hon är fantastisk, på alla sätt och vis, säger Daniel Redén.

Med 14 miljonärer i stallet och 31 i segerprocent under 2014 är det ingen överdrift att kalla Daniel Redén för en av landets hetaste tränare.
I veckan fick han också sin hett eftertraktade elitloppsbiljett med Shaq is Back.
– Han gick ett lätt jobb i dag (måndag) och såg riktigt fin ut. Nu ska han få ett tuffare test i slutet av veckan, sedan hoppas jag att han är redo för något riktigt bra i Elitloppet, säger Redén.
Men om bildsköne, pampige svarte Shaq är många betraktares favorithäst så har tränaren själv extra ömma känslor för ett litet brunt sto som knappt mäter 1.50 över manken.
– Hon är en av mina absoluta favoriter, det måste jag säga. Hon är fantastisk, på alla sätt och har sådan inställning till jobbet. Hon älskar att springa och jäklar när hon inte får vara först, då slickar hon öronen bakåt och tar i allt hon kan.
– Jag mätte henne till 1.47 eller 1.48 för något år sedan, men det vete tusan om hon inte växt några centimeter över vintern. Det brukar de inte göra som femåringar, men jag får den känslan när jag kör henne. Men storleken spelar ingen roll för mig, det var hennes exteriör jag föll för när jag såg henne. Hon har enorma ”motorer”, säger Daniel Redén.

1.12 i jobb
Hästen det handlar om heter Delicious U.S. och visade i fjol att hennes storlek inte hindrar henne från att springa fort.
Ruskigt fort.
Med sina 1.09,9/1 640 meter autostart på Solvalla i oktober blev hon det snabbaste fyraåriga stoet i Sverige genom tiderna.
”Jag har sagt i stallet att hon startar i Elitloppet nästa år”, sade Redén i vinnarcirkeln efter det loppet, men riktigt så kaxig är han inte nu, även om träningsrapporterna inför årsdebuten går i dur.
– Hon har haft en väldigt bra vinter och gått två banjobb på Solvalla. I det sista körde jag 1.12,2/1 600 meter med 1.08-fart i avslutningen och var väldigt nöjd. Det är inte många hästar som klarar att gå sådana jobb ensamma.
Så hårt brukar du inte vässa dina hästar efter uppehåll, eller?
– Nej, hon är hårdare tränad. Det beror på att hon är sto och fem år, de brukar ha svårt att ta steget ut mot eliten. Vill man försöka så måste det vara väl förberett.
Det betyder emellertid inte att Redén ”maxar” inför onsdagens uppgift i V86-2.
– Hon kommer att springa med träningsbalans, det vill säga järnskor och sula. Jag kan inte minnas att hon tävlat med det förut, det ska ha varit i någon av de första starterna hos mig i sådana fall. Hon har ofta tävlat barfota, men 1.09,9 sprang hon med aluminiumskor och sula.
Tror du att hon vinner?
– Det vet jag inte, det är några ärrade hästar hon möter. Men jag tror att hon gör ett bra lopp och är övertygad om att hon kommer att vara betydligt bättre till elitloppshelgen. För då ska hon starta nästa gång, sedan får vi se vilket lopp det blir, säger Daniel Redén.

Det här berättar Daniel Redén om sina övriga två V86-hästar:
8 Sorbet (V86-6) är en mycket fin häst som gjort det bra i alla sina starter hittills. På sikt tror jag att det är en häst för årgångsloppen, men jag vet inte om han är mogen att matcha så här tuffa konkurrenter ännu. Hästen är stark, men saknar fortfarande den riktiga speeden. Det ska i alla fall bli roligt att se hur han hävdar sig. Inga ändringar.
4 Västerbo Highflyer (V86-8) har varit bedrövlig i årets två starter, hängt töm och inte alls varit sig lik. Vi har försökt lista ut vad som inte stämt och hittat några småfel som vi rättat till, dessutom misstänker jag att han dragits med en långvarig infektion. Nu känns han betydligt bättre i träningen och förhoppningen är att han ska visa sig från sin rätta sida och vara tillbaka i samma författning som i höstas. Hästen får inte vara lika dålig en gång till.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Gävle 17 maj 2014: On Track Piraten
Nästa artikelFem tippar V75 Gävle 17 maj 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.