Inför V86 7 augusti 2013: Bara galopp emot?

224

V86 7 augusti 2013

Med bara 90 000 kronor på kontot stod Charlie Trotter mycket tufft inne i ett femåringslopp i årsdebuten. Dessutom hade han inte startat på flera månader. Ändå lyckades Charlie Trotter besegra ett betydligt mer rutinerat sällskap.
– Det är den värsta häst jag kört, säger Tony Wallin.

Charlie Trotter (V86-4) som tränas av Diederik Meilink på Mantorp, blev tidigt en snackhäst förra sommaren. Charlie Trotter vann debuten med drygt 60 meter på 1.15,4/2140 meter med voltstart. Han följde sedan upp med en liknande uppvisning på hemmaplan i starten efter.
– Diederik är en mästare att sätta hästarna i ordning och jag kände direkt när jag satte mig upp bakom Charlie Trotter första gången att det var något alldeles extra.
Siktet ställdes mot Solvalla och Charlie Trotter spelades till stor favorit. Då visade hästen att han inte är helt pålitlig.
– Han var inte som bäst den dagen och sedan är han inte att lita och galopperade.

Jobbiga mil hem

Det blev ytterligare tre starter förra året. Tony Wallin minns speciellt ett lopp i höstas. I ett uttagningslopp till Derbyt såg Charlie Trotter ut att vara på väg till finalen när han plötsligt kastade sig i galopp.
– Vi vinner hur lätt som helst. Det var en lite trång situation och sedan flyttade jag ut honom lite snabbt i sidled. Det var en riktigt tung förlust och det blev jobbiga mil hem den natten.
Att Charlie Trotter har kapacitet att rusa genom klasserna är inget Tony tvivlar på.
– Får han bara vara frisk och fräsch kommer han att gå väldigt långt. Det han visade i årsdebuten gör inte många hästar om. Jag tror att han kan gå upp i Gulddivisionen.
Loppet på onsdagen ser överkomligt ut om det inte vore för spåret.
– Charlie Trotter har gjort bort sig från start förut och det föreligger lite galopprisk och det är nog bara det som kan fälla honom.
Hur hanterar han lång distans?
– Det är inga problem. Han är stark också. Charlie Trotter hade bara gått 1.22/2100 meter innan årsdebuten och bör ju vara ännu bättre den här gången och jag måste vara optimist, avslutar Wallin.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCommander Crowe klar för Åbys Stora Pris 2013
Nästa artikelInför V75 Skellefteå 10 augusti 2013