Inför V86 7 maj 2014: Mycket Jensen på Åby

342

jensen

Med närmare 50 hästar på träningslistan är Peter Jensen ett danskt tränarnamn som vi ser allt mer även i de svenska travprogrammen.
På onsdagen har Ålborg-tränaren med 34 i segerprocent tre chanser på V86.

Det är mycket danskt till start inom V86-spelet på Åby och vi hittar hela tio rödvita hästar i programmet och sex av dem tränas av Flemming Jensen. En annan Jensen, Peter Jensen tar färjan över Kattegatt med fyra hästar och tre av dem startar inom V86-spelet.
Först ut är 4 Pompano Dream (V86-1) som vann hela åtta lopp i fjol. Hon har årsdebuten avklarad och hon blev då oplacerad på Axevalla.
– Hon avslutade bäst av alla senast men fick inget med sig. Hon gjorde faktiskt ett bra lopp och satt långt bak i fältet från ett dåligt utgångsläge. Hon har tagit den starten bra och känslan är att hon gått fram med det loppet i kroppen. Motståndet är tufft och i första hand siktar vi på pengar. Hon går med öppet huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn, säger Peter Jensen.

Spännande USA-import
6 Kijafa
(V86-5) är en USA-import som nu är redo för debut på denna sida Atlanten. Hon vann ett lopp i fjol och har rekordet 1.11,8 (milebana) – klart bäst i det här startfältet.
– Vi har haft henne i stallet i knappt två månader. Hon kom från ägaren, som hade motions-tränat henne en längre tid innan jag fick henne i träning. Hon har varit fin i sina jobb hemma på gården, men kan behöva ett riktigt sulkyjobb för att komma i toppform. Hon kommer att gå med stängt huvudlag, skor runt om och med jänkarvagn, en outsider, säger Peter Jensen.

Sparat i mål senast
6 Hanna Banker
(V86-7) är ett nyttigt sto som inledde året med en seger på Åby, men sedan har det blivit galopp en gång och så senast blev hon oplacerad.
– Hon var fin senast, men loppet blev bara fel. Hon gick i mål med massor med sparat. Hon sköter sin träning och verkar fortsatt fin efteråt. Här möter hon bra hästar, men de springer inte ifrån henne och det ska vara en platschans i alla fall. Hon går med stängt huvudlag, skor runt om och jänkarvagn.

Chans på V4
Utanför V86-spelet startar Peter Jensen amerikanska nyförvärvet 6 Gitti (V4-4) som vann i sin hemma debut i Danmark.
– Hon var bra i debuten för oss och det var första gången hon gick med sulky sedan oktober. Hon löste det ganska lätt trots en ganska svår resa och vann faktiskt ganska enkelt. Hon har varit fin efteråt och borde gå framåt med det loppet i kroppen. Hon är en av flera som kan vinna. Hon går med stängt huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger Peter Jensen.
Övriga dansktränade inom V86-spelet: 9 Solo Nolo (V86-1), 6 Ricardo Mols (V86-3), 10 Wink Spot (V86-3), 1 Staro Harley (V86-5), 8 Tip Esterel (V86-5), 1 Keeping Julia (V86-7) och 10 Seronera (V86-7).

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelATG har trimmat sina system
Nästa artikelDagens Dubbel Axevalla 6/5-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.