Dagens Dubbel Axevalla 6/5-2014

250

DDTIPSET

 

DD-1 håller hyfsad klass och hade jag vetat att 8 Obi Wan är i någorlunda form så hade jag spikat för jag tror att han är bästa hästen här. Men dunkel form och ett startspår som det kan bli vingel från gör att jag garderar. 1 Fawkes, 4 Victory Hill och 6 Winning Love får chansen. Fawkes är väl kanske värsta hotet till Obi Wan men jag vill slå ett slag för startkatapulten Victory Hill som gör sitt sista år på tävlingsbanan. Han är i god form och med lite klaff är han inte otänkbar vinnare här.

I DD-2 klämmer jag till med en spik på 3 Valkyria RÖK som fått ta igen sig lite efter senaste loppet. Minns fortfarande hur Stig H lovordade den här hästen och även om det står några riktigt vassa konkurrenter 20 meter bakom så tycker jag att det ska bli en väldigt svår uppgift för dom att plocka in tillägget. Valkyria RÖK lär tidigt sitta i spets och sedan är det nog ren formalia resten.

DD-1: 1,4,6,8
DD-2: 3 Valkyria RÖK
Min raka DD: 8-3
Min roliga DD: 4-3

I V64-3 tror jag att 2 Estrella Dorada, 5 Ray Ban och 10 Pampas SIR gör upp om vinsten. Ray Ban gick bra efter startbrasa senast och med lite klaff så tror jag han vinner. Värst emot är Estrella Dorada som är klart på G, kan spåra runt om. Pampas SIR fäller många till slut om det blir lite tempo.
I V64-4 vill jag varna kraftigt för 5 Zeb Taileater. Senast avslutade han sista varvet på i överkant 1.11 och sista 600 på 10,5. Med vettiga ryggar att gå i här så tror jag han blir svår att stå mot när Stefan Söderkvist kastar loss.

Tvilling, lopp 6: u-häst 5 Zeb Taileater mot 4 Vanessa Bron och 11 Nearly Nine Feet

Lycka till! 

Föregående artikelInför V86 7 maj 2014: Mycket Jensen på Åby
Nästa artikelLunch – Dubbeln Bergsåker 2014-05-06

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.