Inför V86: 753 000 kronor in i opressad stil

64

Inför V86: 753 000 kronor in i opressad stil

Lugnt tagen i träningen och serverad fina lopp i karriärupptakten.
Jim Oscarssons treåriga Florist har tagit fem segrar på sju starter i opressad stil och är favoriten att slå i stoupplagan av Vårfavoriten på Solvalla på onsdag.
– Jag tror att hon kommer att tillhöra de bättre stona i sin kull i år.

Florist är med sina 753 000 kronor på kontot överlägset ”rikast” i onsdagens Vårfavoriten på Solvalla.
Loppet för treåriga ston lockar med 100 000 kronor i förstapris och det är just lopp av den digniteten Florist prenumererat på sedan debuten som tvååring.
Florist vann Silverstoet på Axevalla i karriärens tredje lopp förra året och följde upp den segern med en enkel spurtseger i Vinterfavoriten på Solvalla i mitten av december.
Goldneck Trav KB i Bromma äger hästen som inledde 2020 med att vinna en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie och därefter Pamir Broddes lopp.
Två lopp på Solvalla som gett totalt 400 000 kronor in på kontot.
– Hon tog ledningen i Pamir Broddes lopp och joggade undan i loppet där det bara var körning sista 800. Margareta-loppet vann Kevin från rygg ledare med henne. Det blev klockrent kört åt dem där. Det är tacksamt att hon bara fått fina lopp, säger Jim Oscarsson, som i somras köpte gården Blädingeås med sin familj och blev Kalmartränare. Någon vässning av talangen Florist har det inte handlat om. Tvärtom berättar Oscarsson.
– Det var inget märkvärdigt alls med henne i fjol. Hon har gått tillsammans med de andra unghästarna och trimmat på. Men sedan kvalade hon och efter det började hon visa rätta takter. Då började vi starta henne bara. Ja, det har varit rätt så okomplicerat.

Explosiv mormor
Florist har Wellino Boko som far och ostartade Angostura som mor.
Björn Hultman i Kärna har fött upp stoet som har en mycket känd mormor.
Pion (av årgång 1995) sprang in 1,7 miljoner kronor. Björn Hultman tränade den explosiva damen som länge var ett av landets bästa ston.
– Det var mycket för Pion som vi köpte in henne. Pion var vi lite impade av faktiskt. En jäkla slitstark häst och startsnabb så in i helvete! säger Jim Ocarsson med ett skratt.
Blommor och blader genomsyrar namnen i den här grenen av Björn Hultmans uppfödningar.
Florist är startsnabb hon också men har inte behövt visa så mycket av den varan.
I den senaste starten provade Kevin Oscarsson att köra i ledningen och då blev det förlust i ett Breeders’Crown-lopp på Färjestad där Florist fick ge sig i början av upploppet.
– Ja, det blev ju en liten plump i protokollet senast då hon ”bara” var trea. Jag tycker att hon var bra ändå. Hon blev lite het när det blev körning mitt i loppet och fick lite stumma ben till slut.
Vad har hänt i träningsväg efter det loppet?
– Hon har bara tagit det lugnt och joggat lite men hon känns jäkligt fin. I dag (måndag) har hon gått ett lugnare jobb i 1.40-fart. Vi tog bort huvan på henne senast och vi får se hur vi gör nu. Annars kör vi som vanligt med skor och vanlig vagn och med ett sånt där stänkläder med nosfladder, säger Jim Oscarsson.
Det blev ett spår åtta bakom bilen Vårfavoriten (V86-2) med bara åtta startande. Vad tror du om chansen?
– Hon är en så pass bra häst att hon borde duga där också. Jag tror att hon kommer att tillhöra de bättre stona i sin kull i år och vi siktar på oaks i höst. Kevin får väl se när bilen släpper hur han lägger upp det. Hon är rätt så säker, det går både att skicka iväg henne och ta upp henne och köra i ryggar. I de här loppen med få deltagare brukar det ju ofta bli taktikkörning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLottat till pokalloppen – innerspår för Green Manalishi
Nästa artikelShocking Superman skulle bli klar för Elitloppet i lördags

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.