Shocking Superman skulle bli klar för Elitloppet i lördags

248

Shocking Superman skulle bli klar för Elitloppet i lördags

Hallå där…
…Östersundstränaren Oscar Berglund, 26, som hade hoppats att Shocking Superman skulle bli klar för Elitloppet i lördags på Umåker men hästen blev bara sjua i mål.

– Det var ett helt omöjligt lopp han fick men det känns ändå som att drömmen om Elitloppet sprack. Det var verkligen rullgardinen ner i lördags och vi fick krypa ut bakvägen helt enkelt.
Shocking Superman hamnade ute i spåren när bilen lämnade och backades sedan ner i kön av Emilia Leo. Chansen försvann kanske redan där?
– Hästens avslutning kanske inte ser så märkvärdig ut och placeringen var dålig. Men att han skulle ha kunnat vara med och slåss i gulddivisionen när de öppnar första varvet på 1.13 är omöjligt. Det skulle ingen häst ha klarat.Man kan väl säga att det strulade så mycket som det överhuvudtaget kan göra över två varv, säger Oscar Berglund.
…och det i ett lopp som du hade hoppats så mycket på. En seger i Umeå kanske hade inneburit att ni skulle ha fått en plats i Elitloppet.
– Det kanske var det viktigaste loppet hittills i min travkarriär. Surt att det skulle jävlas då och att vi inte fick visa hur bra hästen är. Man brukar säga att det går fort i hockey, men det går fort i trav också! Nu är det bara en månad kvar till Elitloppet och det var i lördags det gällde för oss att visa upp honom.
Så du kommer inte att prova att kvala in via något annat lopp?
– Om vi fortsatt tror att vi har i Elitloppet att göra och inte hittar något fel på hästen i veckan kanske vi gör en attack till i Meadow Roads lopp på Solvalla om någon vecka (onsdagen 13 maj). Så vi har inte gett upp än. Vi kommer kanske att försöka en gång till hästen, Emilia och jag.
Du satte ut hakan själv och satte press på dig när du började prata om Elitloppet i vintras. Ångrar du att du inte valde den fega linjen?
– Nej, för jag tycker att hästen har där att göra om han har en bra dag. Men det går inte att prata sig till framgångarna utan det är upp till bevis när det väl är dags. Jag trodde verkligen att hästen skulle vara otroligt svårslagen i lördags. Jag hade överhuvudtaget en tävlingsdag på Umåker som var bland de sämre jag någonsin haft som tränare, med fem hästar till start och flera med fina chanser och precis allting gick fel.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: 753 000 kronor in i opressad stil
Nästa artikelSnygg comeback på ATG Tillsammans! – Spela med Alltomtrav

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.