Inför V86: Adielsson jagar nya segrar

242

adielsson_4000

Vissa sagor är mer välregisserade än andra. Som den i lördags då Erik Adielsson hade två uppsittningar kvar på tävlingsdagen och ordande en dubbelseger. Två segrar som samtidigt innebar att han nådde upp i fantastiska 4 000 segrar.
– Det var inte speciellt betrodda hästar och jag hade ingen feeling för att det skulle hända. Men glädjen blir desto större när man blir överraskad och samtidigt extra kul att det hände just på Jägersro, säger Erik Adielsson.

Första championatet bärgade Erik redan som 21-åring och sedan har det rullat på. Totalt har det blivit 21 championtitlar varav tolv på Jägersro, fyra i Halmstad, två på Solvalla och Kalmar samt en i Vaggeryd.
– Jag hade lite ”gratisskjuts” i början av karriären då jag fick köra många bra hästar åt min pappa Hans och det har förstås påverkat hur det hela har fortsatt.
– Jag vill även nämna Lars Thulin som satsade på mig i unga år då jag fortfarande var väldigt grön som kusk och hade massor kvar att lära. Bland hans hästar minns jag Easy Lover och Dream Lover lite extra.

Nu sporrar mest de större loppen
Bland tidigare jubileum finner vi seger nummer 1 000 som togs med Golan Tabac på Lindesberg den 17:e juni 2001. Seger nummer 2 000 bärgades med Pinekiller på Solvalla knappt fyra år senare. Seger 3 000 kom även den på Solvalla, denna gång med Jean Dobel och så då lördagens senaste jubileum på den gamla hemmabanan Jägersro.
– Tusen segrar var en tidig målsättning, men sedan har det inte varit lika viktigt för mig. Nu sporrar det mer att få vara med i de större loppen, men det kräver givetvis även att man även är med och kör lopp på en lägre nivå, fortsätter Adielsson.
Den numera utflyttade malmöbon vill noga poängtera hur nöjd han är med dagens tillvaro där han både kan tävla på en hög nivå, men samtidigt ge mycket tid åt familjen.
– Det betyder jättemycket för mig och det är något som jag verkligen värdesätter, en tillvaro jag givetvis har Stig H Johansson att tacka för.

Tre stallchanser på V86
Till onsdagens V86-tävlingar gäller sju uppsittningar, men det är bara de tre hästarna från Stig H Johanssons stall som Erik anser sig ha tillräcklig koll på för att kunna kommentera. Först ut av dessa är Big Sky Hurricane (V86-1) som debuterar i ny regi.
– Stig körde ett jobb med honom förra onsdagen. Det gick i trakterna kring 1.17 full väg och jag vet att han var nöjd. Som vanligt med ett nyförvärv så vet man aldrig hur hästen fungerar när det blir lopp, men spontant känns det som en riktigt bra segerchans.
Därefter gäller Peak State Kronos (V86-5) som nu har fått ett lopp i kroppen.
– Han har gjort väldigt många bra lopp, men haft mycket oflyt med positionerna. Senast gick han ett rejält slutvarv och förhoppningen är att han ska vara ännu bättre till denna starten. Det är ingen häst som vinner med på beställning, men läget passar honom bra och han ska nog ses med lite chans.
Avslutningsvis selar Johansson-stallet ut Robis Sara i V86-avslutningen.
– Det är en väldigt fin häst som levererade en enastående prestation senast, jag gillar henne skarpt. Har därefter varit ifrån tävlingsbanan ett kortare tag varför det knappast blir något vansinnigt offensivt upplägg, men även hon kan vara med långt framme, avslutar Erik Adielsson.

Anders Nilsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.