Inför V86: Amatörens luring utmanar favoriterna

187

amatorens_luring

Stortränarna Stefan Melander och Timo Nurmos tränar favoriterna. Men när två träter kan det bädda för en tredje. Pass upp för formstarke amatörhästen Nisse Bean i onsdagens V86-omgång på Solvalla. – När han ligger bra till på upploppet är det inte många hästar som slår honom, säger hästens tränare Allan Wahlén.

Nisse Bean (V86-7) gjorde sig populär bland landets travspelare när han 2010 radade upp segrarna. Nio förstaplatser blev det under året och fyra av dessa togs i V75, bland annat under Solvallas elitloppshelg. Men 2011 satte en gaffelbandsskada stopp och Nisse Bean blev borta från tävlingsbanorna i över ett år. Hans tränare, Solvallaamatören Allan Wahlén, gav emellertid inte upp och nu är hästen tillbaka på allvar. – Uj ja, han är mycket bättre nu. Eller mycket och mycket – han är i alla fall en sekund snabbare i dag jämfört med 2010, säger Allan Wahlén. Det har visserligen ”bara” blivit två segrar på tolv starter efter skadeuppehållet men Nisse Bean har visat fin form på slutet. Senast gick han i mål som fastlåst i V75. – Han hade en jäkla otur. Varken bomullen i öronen eller det norska huvudlaget blev använt och han gick i mål med allting sparat. Om han hade kommit loss tror jag att han hade vunnit lätt.

”Inte förvånad om han vinner”
När Nisse Bean äntrar banan på onsdagen gör han det som en typisk outsider bakom storstallens hästar. Stefan Melanders Digital Darling och Timo Nurmos Going For Gold Zaz delar på favoritskapet. Att Nisse Bean har starnummer tio kan ställa till det för honom men rygg på startsnabba Dear Jackie gör att förutsättningarna ser ljusare ut. – Det kan lösa sig bra men han måste ha lite tur och komma igenom från start. Om det löser sig blir jag inte förvånad om han vinner. Han har bra form och när han ligger bra till på upploppet är det inte många hästar som slår honom. Mycket ska klaffa över loppets 1 640 meter, men sitter Nisse Bean i slagläge när kusken Claes Sjöström drar ner det norska huvudlaget lär det bli åka av. Då kan Nisse Bean sätta storstallens hästar på plats – och samtidigt ge V86-utdelningen en ordentlig skjuts.

Ola Johansson

Föregående artikelCommander Crowe överårig men bäst ändå?
Nästa artikelV86 Solvalla 6 Februari 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.