Inför V86: Ängsborken är Sveriges nya stjärnskott

68

Ängsborken är Sveriges nya stjärnskott

Han mötte eliten för första gången senast och utmanade ett av världens bästa kallblod Odd Herakles.
Ängsborken är Sveriges nya stjärnskott och nu är han storfavorit i jackpotomgången på V86.
– Han möter snabbloppsrävar igen men det är klart att han kan vinna, säger Jimmy Jonsson.

Karismatiske Ängsborken ser fantastiskt fin ut och har tjusat publiken med suveräna insatser i år. Segermaskinen har vunnit elva lopp på 22 starter och har varit bland de tre främsta i 19 av dem. Helt klart är den nyblivne miljonären med raska steg på väg in i den översta eliten, om han inte redan är där. Efter segern för tre starter sedan fantomspurtade han i 1.20-tempo över upploppet näst senast efter positionsstrul under vägen.
Senast tog Ängsborken sitt första nappatag med den äldre eliten när han mötte Norges och ett av världens bästa kallblod Odd Herakles i V75. Han tog då tidigt ledningen men släppte till favoriten på första långsidan. Ängsborken fick chansen över upploppet och gick i närkamp och utmanade Odd Herakles till slut som tvåa.
– Ängsborken (V86-5) gjorde ett kanonlopp senast och vi kan inte annat än vara jättenöjda med honom. Han är nu ute mot de bästa och mötte en av världens bästa hästar senast. Jag ville därför inte svara på första långsidan när Odd Herakles kom farande. Min häst är inte redo att boxas mot de bästa på det sättet än. Då är det bättre att han får gå lite i ryggar och komma till slut istället, säger kusken Jimmy Jonsson.
– Vi fick chansen på upploppet och även om vi närmade oss så fick jag aldrig någon riktig vinstfeeling. Det gick återigen väldigt fort till slut och i 1.20-fart över upploppet. Jag är jätteglad och stolt över hur hästen presterar.

”Är inte att lita på – även om han är lugnare nu”
Tränaren Alf Jonsson har tidigare deklarerat att det inte blir någon start i Elitkampen redan i år på Solvalla. Han tycker att det kommer ett år för tidigt för femårige Ängsborken som dessutom verkar en del i aveln. Men däremot blir det en ny start mot några av landets bästa kallblod i den femte V86-avdelningen på Bergsåker. En omgång som kryddas av en jackpot med 14 miljoner kronor i sjurättspotten. Ängsborken har spår två bakom startbilen över kort distans. Han körs återigen av Jimmy Jonsson och är klar favorit till segern.
– Det är klart att han kan vinna men han är fortfarande grön i de här sammanhangen och möter snabbloppsrävar igen. Jag ska försöka att ge honom ett vettigt lopp men kan inte ladda med honom i starten för han är inte helt att lita på. Fast jag tycker att han har varit mer lugn i de senaste starterna och inte lika ivrig som tidigare. Så vi kör lite på safety från början och försöker att ta dom till slut istället. Inga ändringar utan han går precis som tidigare, säger Jimmy Jonsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAnalys V86-7 Dagens Dubbel 1
Nästa artikelStopp för publik på svenska travtävlingar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.