Inför V86: Ar feelingen den rätta?

204

feelratta

Jörgen Westholm hoppas kunna flytta fram sina positioner i onsdagens V86.
Rommetränaren har vunnit lopp utanför det stora spelet på Solvalla de senaste två onsdagarna.
Enligt honom själv är chanserna hyfsat goda att det blir en pinne på V86 den här veckan.
– Hästarna är på väg in i form.
Det är jackpot på V86 på onsdag med prognoser som talar om att en ensam vinnare kan kamma hem tio miljoner kronor.
Hemmatränarna Timo Nurmos, Stefan Melander och Stig H Johansson har bullat upp som vanligt. Melander har elva hästar till start på V86, Nurmos tio och Johansson sex.
Från Sala rullar Jörgen Westholm de elva milen till Solvalla med tre hästar i lasten. Samtliga kommer till start på V86-spelet.
– Vi har vunnit två onsdagar på raken nu med Gyllenberg och Eldvin. Det ska bli intressant att se om det kan bli någon pinne på V86, det är bra feeling i alla fall, säger Rommetränaren.
Startande hästar är i tur och ordning 2 Time Machine i treåringsloppet, V86-2, 11 Ninepoints Jazzy i stoloppet, V86-4, samt 4 Ninepoints Charlie i det avslutande klass I-försöket.
– Time Machine är min bästa chans, men det är även bra chans på Ninepoints Charlie. Vad gäller Ninepoints Jazzy får hon det inte lätt från ett tråkigt läge.

Varvar med Frankrike
Jörgen Westholm har sin träningsanläggning i Sala. 72 hästar finns på träningslistan, där några huserande på en filial i Frankrike sedan flera år tillbaka.
– Jag har jättebra personal på plats i Frankrike och är själv där i snitt två dagar var fjortonde dag. Vi har kört in fantastiskt fina pengar ute på landsorten i sommar och några av hästarna som lyckats bäst hoppas vi ska kunna vinna några lopp även nu när det blir tuffare och vintermeetinget snart drar igång på Vincennes, säger Jörgen Westholm.
Gamlingen Krångel har hittat en stabil formtopp. Av de fyraåriga travarna som tränas i Frankrike nämner han Unique Reve, Univers Love och Uhlan Noir som potentiella nästagångsvinnare.
Men det är i Frankrike det. Nu skulle den jackpotkryddade V86:an avhandlas. Jörgen Westholm drar förutsättningarna inför onsdagen.
Time Machine (V86-2) diskades i sitt försök till kriteriet, därefter bra som trea i ”tröstloppet” Kriteriet Consolation. Onsdagens bästa chans säger du?
– Han hoppade bort en trolig finalplats i kriteriet när jag överforcerade honom på upploppet och därav galoppen. Jag tycker han var fin i consolation efter en tuff öppning. Han satt i rygg ledaren och såg helt okej ut i mål på en fin tid. Jag tycker att det ser ganska bra ut inför det här loppet.
Vad händer från start?
– Han är naturligt startsnabb så jag kommer att låta honom ånga på lite från början så får vi se vad som händer. Det blir öppet huvudlag som vanligt. Han gick med bakskor senast men nu blir det troligen barfota runt om.
Ninepoints Charlie (V86-8) fick ett jobbigt lopp senast i V75.
– Ja, det blev absolut så tråkigt som det kan bli. Han känns väldigt stark i träningen och från ett fint utgångsläge kör jag från start. Siktet är inställt på att komma till ledningen. Skulle han nå ledningen är han absolut en av dem som kan vinna loppet. Det blir barfota runt om och ett stängt huvudlag.
Slutligen Ninepoints Jazzy i V86-4 – vad säger du om den chansen?
– Chanserna jag har är med de andra hästarna. Ninepoints Jazzy står lite tråkigt till den här gången och får smyga med i ryggar. Jag är nöjd om hon är bland de fem första.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet