Inför V75: Nytt miljonregn med Youpie

187

yuiuouiopie

Senast utklassade han motståndet och såg till att miljonerna regnade över V75-spelarna.
I lördagens jackpot-omgång kan han slå till igen.
Då startar pånyttfödde Youpie från ett perfekt innerspår i gulddivisionen.
– Det kanske är kaxigt att säga med tanke på senast men jag tror att han är ännu bättre nu, säger hästens tränare Sören Lennartson.
Youpie (V75-3) är långt ifrån någon ny bekantskap för V75-spelarna. Hos sin förra tränare Åke Svanstedt startade han flitigt i travets elitserie och fram till augusti i fjol hade han fem fullträffar på V75. Men sedan tog det stopp. Han klarade inte riktigt att ta steget upp i gulddivisionen och de allra flesta trodde nog att han hade karriärens pik bakom sig. Men så flyttades han till Umeå under försommaren och där har han fått ny fart under hovarna.
– Vi har inte gjort några stora grejer med honom men han är lite tillfräschad och springer nog fräschare nu än vad han har gjort på länge, är Sören Lennartsons förklaring.

Sko på en hov
I sin senaste start, på Hagmyren förra helgen, utklassade Youpie ett knippe elithästar i gulddivisionen. När körande John Östman styrde till anfall från andra par utvändigt smällde det bara till och segermarginalen ner till tvåan Monster Drive skrevs till fem längder.
– Han var riktigt bra gången innan också så nog trodde jag att han skulle göra ett bra lopp. Men att han skulle räcka till seger var en liten överraskning även för mig, säger Lennartson.
Youpie gav 25 gånger insatsen som vinnare och de V75-spelare som var med på noterna fick rikligt betalt. Sju rätt betalade 1,8 miljoner kronor. En av förklaringarna till hästens anmärkningsvärt fina insats kan vara att han gick med specialbalans.
– Han gick utan skor på tre hovar och med en tåsko höger bak. Det är jag och min försteman Samu Sundqvist som har resonerat oss fram till det där och med tanke på hur det gick senast känns det onödigt att ändra något till den här starten.

44 miljoner i potten
Precis som senast Youpie äntrade banan är det V75-jackpot på lördag. Bergsåker arrangerar tävlingarna och enligt prognosen kan en ensam vinnare med sju rätt bli 44 miljoner kronor rikare. Från ett perfekt innerspår bakom startbilen i gulddivisionen talar mycket för att Youpie är med och fördelar miljonerna även den här gången.
– Jag körde ett lätt jobb med honom i går (söndag) och han var riktigt pigg och fin. Det kanske är kaxigt att säga med tanke på senast men jag tror att han är ännu bättre nu och jag tror att han kan fortsätta uppåt en bit till.
Hur lägger ni upp taktiken från innerspåret?
– John (Östman) bestämmer taktiken men ledningen är kortaste vägen till mål och de som har haft hästen tidigare säger att han är bäst i ledningen. Senast visade han ju att han går bra bakifrån också men han är startsnabb och från det här läget måste man försöka en bit i alla fall.
Hur lyder ditt råd till V75-spelarna?
– Han kanske inte är en spik men med tanke på den formen han har ska han absolut med på lappen.

Ola Johansson