Inför V86: Årets fokus är derbyt

198

derbyfokus

Årsdebuten är avklarad och formen på väg uppåt.
On Track Piraten jagar första årssegern när Solvalla bjuder på jackpot på V86.
– Årets fokus är derbyt, säger Hans R Strömberg.

Veckans V86-tävlingar kryddas med en jackpot på elva miljoner kronor.
Rättvikstränaren Hans R Strömberg har ett litet stall med 14 hästar och är skicklig på att få fram fina reklamhästar. Dagens två bästa heter On Track Piraten (V86-5) och Kricken C.D. (V86-7) och båda startar inom V86-spelet på onsdagen.
On Track Piraten tjänade drygt 1,2 miljoner kronor som treåring i fjol. Bland meriterna finns finalplatsen i Svenskt Travkriterium, en andraplats i långa E3 bakom finske supertravaren Brad de Veluwe och segrar i E3-revanschen i Eskilstuna och Sommarfavoriten på Solvalla.
– Tyvärr är han bara anmäld till derbyt av årgångsloppen och det blir fullt fokus på det loppet den här säsongen. Han har visat att han klarar sig bra i den konkurrensen, säger Hans R Strömberg.

Hoppas på högt tempo från start
Den fyraårige hingsten gjorde årsdebut i Påskägget i Gävle senast och blev sexa efter att ha gjort en hel del grovjobb i loppet där stoet Vincennes fick rubrikerna efter sin imponerande seger.
– Vincennes var fruktansvärt bra, min fick gå utvändigt och det är inte mycket att säga om prestationsmässigt. Han var struken inför en tilltänkt start på Solvalla innan det då han stod med en febersläng. Jag hoppas han ska ha gått framåt med loppet i kroppen.
Vad har du för förhoppningar den här gången?
– Spår 8 är aldrig bra och det blir tråkigt om det blir lågt tempo. Men jag hoppas att det blir körning mellan Erik Adielsson (Stormysky) och Ulf Ohlsson (David Sisu) och att de gasar i början. Det är vad man önskar. Min häst är speedig också och han ska streckas.

Strömberg avstängd
Hans R Strömberg är avstängd och får se loppen från sidan den här gången eftersom han körde snävt med Kricken C.D. på V75 på Eskilstuna för en knapp månad sedan.
– Jag klumpade mig och satte mig själv i utvisningsbåset.
Hur är det att stå vid sidan om?
– Det är ingen fara, de som ersätter är skickliga. Jag har fullt förtroende för Jorma Kontio som kör On Track Piraten och Erik Adielsson som kör Kricken C.D. har enorm träffprocent med mina hästar. Jag tror han kört in 1,5 miljon kronor på kanske 15 lopp åt mig de senaste åren.
Kricken C.D. startar i ett klass I-försök och ett bra resultat innebär biljett till V75-finalerna på Solvalla under elitloppshelgen.
– Han var inte riktigt bra senast i Eskilstuna. Blodprovet efteråt visade att han var sjuk. Efteråt har han tagit det lugnt och han känns pigg och fin nu, säger Hans R Strömberg.
Kricken C.D. har vunnit tre av sex lopp i år. Hur ser du på den här uppgiften?
– Jag är inte säker om det här är en V75-häst egentligen. Läget behöver inte vara så tokigt, han ska ha ett invändigt smyglopp. Han ska köras på chans och räknas väl ändå med det rätta loppet. Det skulle vara stort om han kommer med till elitloppshelgen.
Gör du några ändringar när det gäller balansen på dina hästar?
– Nej, de går barfota fram på båda två som tidigare.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Åby 21 april
Nästa artikelInför V75: Vem tar travets OS-guld?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.