Inför V86: Bergh har laddat!

230

laddat

V86-omgångarnas sommarturné har kommit fram till sin slutdestination, närmare bestämt Solänget, där årets största travdag står för dörren. Under onsdagens V86:a avgörs även banans högst doterade lopp för året, Silverörnen, med 150.000 kronor i förstapris.

Fjolårets vinnare Real De Rabut har chansen att försvara sin titel och lyckas han med den bedriften innebär det samtidigt att Bergsåkers Robert Bergh tar sin fjärde inteckning i loppets historia. Förutom fjolårets seger vann han med Rambrico (1993) och Hilda Zonett (2003). Robert Bergh har inte bara vunnit Silverörnen vid tre tillfällen, han har även två championtitlar på banan. – Första titeln var mitt första år som tränare, 1993. Jag minns mycket väl när jag fick frågan om jag hade för avsikt att upprepa bedriften året därpå. Jag svarade att så inte var fallet eftersom min inriktning ligger i att köra in så mycket pengar som möjligt, skrattar Robert Bergh men påtalar snabbt att det hela var sagt med glimten i ögat.
Laddat lite extra i jobben Tillbaka till Real De Rabut som alltså ska försöka försvara sin seger från ifjol. – Han skulle kanske behövt ytterligare ett lopp i kroppen men jag valde istället att fixa till honom och har laddat lite extra i jobben inför denna start. Utgångsläget med ett andraspår bakom startbilen är bästa tänkbara men någon ledning är knappast aktuellt. – Han kan faktiskt öppna ganska bra men att det ska kunna räcka till någon ledning har jag svårt att tro. Jag är lite sugen på att ta av honom skorna men det troliga är att de får sitta kvar även i denna start. Däremot åker det helstängda huvudlaget på igen, om han inte är för laddad i värmningen vill säga, fortsätter Robert Bergh. Du har även Putte Topline till start i Silverörnen. – Han känns riktigt bra för dagen och var jättefin i ett småklent lopp senast. Per (Linderoth) får köra lite på chans och med ett vettigt lopp kan han nog vara med där framme. På förhand har jag dock valt den bästa chansen av mina två.

Kiss Me Kemp – ett intressant nyförvärv I loppet före presenterar Bergh ett intressant nyförvärv i form av Kiss Me Kemp. – Jag fick henne i träning efter att ha kört henne senast. Hon är vidgjord och har tågat på riktigt bra i sina jobb, det känns som om hon vill mycket. Hon gick barfota fram senast men nu är tanken att rycka av samtliga skor. I samma lopp tar Bergh åter hjälp av Per Linderoth, denna gång bakom Lipstick Jungle. – Hon gjorde ett bra lopp senast, har matchats i lite tuffare lopp och gjort det bra. Formen är på topp, hon klarar spåret och ska nog ses med lite outsiderchans. Inom streckspelet kör du även Finding Memo G.L. (V86-2) åt Björn Karlsson, vad vet du om den? – Jag fick ett SMS av Björn där han förklarade att han sökte en kusk som kunde bomba till ledningen och sedan köra hela vägen. Jag svarade att jag tog mig an uppgiften…
Bergh har ytterligare tre med segerchans – Scargi (lopp 2) har bra kapacitet men krånglat till det en hel del för sig. Har nu ett bra spår för att kunna komma iväg och jag tror mig ha en häst som kan vinna loppet. – Yours Sincerely (lopp 3) kommer alltmer men är fortfarande lite trög. Intressant för spelarna kan vara att jag sätter på ett helstängt huvudlag för första gången. – Tricoloren (lopp 12) var dålig senast men det berodde på att vi fick punktering i första sväng och det blev helt enkelt för tufft. Kan en del och ska nog räknas, avslutar Robert Bergh.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.