Inför V86®: Bianchi anlitar toppkusken Minnucci

60

Inför V86®: Bianchi anlitar toppkusken Minnucci

Halmstadtravets italienare Riccardo Bianchi tar hjälp av en landsman på onsdagen i kvalen till Svensk Uppfödningslöpning.
Halmstadtränaren har två hästar med i uttagningsloppen till det största loppet för tvååriga travare – båda ska köras av italienske toppkusken Giampaolo Minnucci.

Halmstadtränaren Riccardo Bianchi är verkligen i hetluften på onsdagen då V86® delas mellan Solvalla och Jägersro.
Han har tre hästar till start på V86 – varav två ska försöka kvala in till finalen i Svensk Uppfödningslöpning.
Uttagningsloppen körs på Jägersro som den tredje- och femte avdelningen på V86 där de sex främst placerade i vardera lopp får plats i finalen lördagen 21 november.
– Målsättningen är att båda stallets hästar ska komma med till finalen, säger den Rom-födde italienaren, som driver ett stall på 17 hästar på Halmstadtravet.
Som italienare och född i Rom har Riccardo Bianchi förstås intresse för fotbollen.
– Mitt lag är Roma. Tyvärr går det inte så bra för dem för tillfället. Men jag hoppas de kommer tillbaka till toppen där de här hemma.
I fredags anlände en duo hästar från Italien, som ska vara med i kvalen till Svensk Uppfödningslöpning. Och till onsdagens race på Jägersro kommer den italienske toppkusken Giampaolo Minnucci upp för att köra Bianchis spännande nyförvärv.
– Ägaren ville att Minnucci skulle köra och det hade jag ingenting emot. Jag har känt honom sedan jag var åtta år och det är en duktig kusk, som givetvis mest är känd från Varenne-tiden, då han skördare stora framgångar tillsammans med tränaren Juri Turja. Han håller till i Rom och håller fortfarande hög klass och tillhör toppen av landets kuskar, säger Riccardo Bianchi.

Riccardo Bianchi kommenterar onsdagens V86-starter så här:
 1 Tyrion (V86-3) startade så sent som i tisdags och blev tvåa på en 1.16-tid på en 800-metersbana. Det var en bra insats och på Jägersros fina bana kan han säkert gå två sekunder snabbare. Läget blev bra då han är ganska startsnabb, men taktiken får Minnucci bestämma. Vi kommer att utrusta honom med ett halvstängt huvudlag och det blir vanlig vagn. Jag hoppas och tror han kan komma med till finalen på sitt utgångsläge.
 7 Loyal Cash (V86-5) startade också i onsdags, men det var i Florens som är en mindre bana och underlaget var oerhört löst. Han inhandlades på Åby-aktionen förra året och är enligt vad jag hör bättre än den andre tvååringen. Tyvärr blev läget tråkigt. Men jag hoppas han ska vara så pass bra att han fixar en finalplats. Vi kommer att utrusta även honom med ett halvstängt huvudlag och vanlig vagn.
– 4 Wrecking Ball (V86-7) råkade ut för en gaffelbandsskada i fjol och det har tagit tid att få honom i ordning, men min sambo Jenny Bergold, som är ägare och veterinär, har gjort ett fantastiskt jobb. Näst senast var han bra som trea i comebacken då han gick 1.14 blankt på en lite kladdig bana. Senast fick vi en bra resa i tredje invändigt, men jag blev för ivrigt och vred på 500 kvar då luckan kom och han stumnade lite sista biten. Han har ett bra läge bakom bilen och är startsnabb. Den här gången ska vi också prova rycktussar för första gången och det bör få en positiv effekt på den här lite tröge krabaten. Jag tror han har en bra segerchans. Öppet huvudlag, barfota fram och vanlig vagn i övrigt, säger Halmstadtränaren.
När det gäller stallets stjärna Southwind Queen är framtiden oviss. Hon startade på fredagen på Jägersro, men gjorde bort sig med galopp. Det fyraåriga stoet har kutat 1.10,5 över 1640 meter autostart och har drygt 700 000 kronor på kontot.
– Ägarna vill betäcka med henne, men jag anser att hon har mycket ogjort på ovalen och vill starta på i vinter. Jag kommer att få ett besked av ägarna inom några veckor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPower blir avelshingst nästa år
Nästa artikelInför V86®: Nordström jagar ett hattrick i Svensk Uppfödningslöpning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.