Power blir avelshingst nästa år

82

Power blir avelshingst nästa år

Nu är det klart att Power blir avelshingst nästa år.
Unghäststjärnan kommer att stallas upp på Stuteri Broline och kombinera tävling med avel.
Efter några starter till i år så blir han borta från tävlingsbanan under första halvåret nästa år.

Power har vunnit i hälften av sina 26 starter och sprungit in 8,6 miljoner kronor. Han har segrat i både Kriteriet och i Europaderbyt och på söndag väntar Breeders Crown-final i Eskilstuna dit hästen kvalificerade sig genom seger i semifinalen. Därefter blir det eventuellt en sista start i år och i så fall i Criterium Continental i Paris annandag jul. Men sedan dröjer det innan vi får se Power på tävlingsbanan igen. Det är nu klart att fyraåringen stallas upp som avelshingst på stuteri Broline nästa år. Precis som sin pappa Googoo Gaaga. Han kommer då att kombinera avel och tävling och någon start är inte aktuell förrän till nästa sensommar, höst.
– Jag har aldrig tidigare varit med om att ha haft far och son samtidigt på stuteriet. Det är faktiskt en dröm att få honom till Broline. Hans far Googoo Gaagaa är en helt fantastisk häst i alla avseenden och Power ser ut att vara i samma dimension, säger Tommy Norén på Broline International, i ett pressmeddelande.
Tränaren Robert Bergh strör lovord över sin stjärna.
– Han har den där tävlingssjälen. Även när han är trött så finns det spring i benen när man begär det. Sedan har han en kropp och exteriör som ger honom hårdheten och den fantastiska speeden. Det finns alla förutsättningar för något extra som avelshingst, säger Bergh.
– Jag brukar alltid ge mina hästar ett rejält vinterbreak. Det är nästan så att jag är lite nöjd med att Power får en lite längre paus från tävling, det brukar klia i mina fingrar att sätta igång de här riktiga topphästarna, men nu har jag ett datum att jobba efter, då blir det enklare, fortsätter han.
Priserna för Power i aveln blir 3000 kronor vid bokning och 42 000 kronor vid levande föl.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCharrua Forlan blir gårdshäst
Nästa artikelInför V86®: Bianchi anlitar toppkusken Minnucci

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.