Inför V86: Big Sky Hurricane svårbedömd

212

stickan

Han kommer från USA med tre raka segrar och har vunnit på 1.09-tider.
Nu gör Big Sky Hurricane debut på svensk mark – i V86-1.
– Han hade lite bekymmer i början när han kom men nu har han tränat på bra, säger Stig H Johansson.

Femårige Big Sky Hurricane avslutade fjolårssäsongen med tre raka segrar och vann då på tiderna 1.10,5, 1.09,2 och 1.09,4 på The Meadowlands i USA. Senaste starten som hästen gjorde var den 11 augusti och månaden efter gick han i träning till Stig H Johansson.
Nu är det dags för debut på svensk mark och han är stor favorit i V86-inledningen på Solvalla.
– Big Sky Hurricane (V86-1) hade lite bekymmer när han kom rent fräschörmässigt. Han fick behandlas och sedan tränas försiktigt en period. Därefter har han kommit undan för undan och de två senaste månaderna har han sett bättre och bättre ut, säger Stig H Johansson.
– Men han är ändå svårbedömd med tanke på att det är andra förutsättningar för honom nu. Man ska heller inte stirra sig blind på de tider han har gått för det är helt andra förhållande i USA gentemot här. Han har i alla fall tränat på bra nu och som snabbast gått 1.16 över 2100 meter på Solvalla. Det känns som en kapabel häst men det står ju också i programmet att han är kapabel. Som sagt, lite svårbedömd för mig så här i debuten, säger Stig H.

Fotnot: Hästen har i Solvallaprogrammet fått felaktiga upp uppgifter angående karriärens totala starter/segrar. Rätt är det som står på atg.se samt travsport.se, att Big Sky Hurricane gjort 31 starter med resultaten 12-4-3.

Michael Carlsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.