Dagens Dubbel Solvalla 27/3-2013

246

DDONSDAG

 

Igår satt DD på det större förslaget. Caesar De Veluwe galopperade från start och tappade mycket mark men kunde ändå spurta hem DD-1 via en rapp avslutning. Han fick dock en del hjälp då det var en snabb inledning på loppet och det var sega ben över upploppet. Men han ska sannerligen inte skämmas för den insatsen!

I DD-2 fick Parimutuel spets och Christian Månsson valde att köra där. Han fick sedan fuska bort större delen av loppet då Ulf Ohlsson bakom Brisco Boko gjorde sitt bästa för att köra taktiskt mot Mauri Jaara bakom Valiant Kemp. Valiant kemp hade en inledande galopp men kördes sedan offensivt framåt och den i rygg ledaren sittande Brisco Boko valde Ulf Ohlsson att sätta i dödens istället och fick då Valiant Kemp i sin rygg. Uffe körde en lugn dödens och var nog kanske lite väl säker på att han skulle slå ledaren men när upploppet nalkades så hade Parimutuel de bästa spurtkrafterna och Brisco Boko fick nöja sig med andrapriset. Dock en fullt godkänd insats.

Mitt drag Briso Fernando kördes invändigt och det klaffade varken med tempo eller lucka.

Fullt dugliga 39,81 ggr degen gav kombinationen 6-2.

Vi hoppas formen håller i sig så ska vi hugga lite på onsdagens DD också. Och då är det som vanligt Solvalla.

 

DD-1

1 Playboy C.H kan Raffe Karlstedt hålla upp spets med om han vill och jag kan tänka mig att Karlstedt är lite sugen att testa i spets. Jag har dock lite svårt att se honom räcka hela vägen i detta sällskap. Mitt tips ger jag istället till 5 Pascal Zet som jag gillar och har jagat ett tag. Jag hoppas Björn kör offensivt då jag tror att Pascal är bra nog att trava hem detta den tunga vägen. Senast fick han stryk av en väldigt bra häst, Digital Ink, och fick även släppa förbi Xman Kemp som också startar i detta loppet från bricka 7.

Den givna utmanaren till mitt tips är 2 Future Love. Han håller bra form och har ett perfekt läge då han inte är någon blixt från start. Om han är vid sunda vätskor så bör han vara med i segerstriden.

Jag funderade på att låsa loppet på dessa två men vill gärna ha med en tredje kuse också. 9 Air Gunner gjorde årsdebut senast och det var en mersmakande årsdebut. Från rygg ledaren och med lucka sista 300 så avslutade han sista 1000 runt 1.12,7 och såg riktigt fin ut. Han har ett intressant smygläge här och skulle det klaffa med tempo och ryggar så tror jag han spurtar ner dem över upploppet.

Rank: 5,2,9,7,4,6

 

DD-2

Jag tror att Örjan kan hålla upp innerspåret med 1 Kissnmakup Hanover OM han vill men jag är inte säker på att han vill köra i spets och då är risken stor att 5 Malin Tilly får överta. Från spets lär denna kapabla dam bita ifrån sig bra. Men jag hoppas att Fredrik Persson laddar iväg med 12 Angelice Coger från tillägg där ekipaget har springspår. Skulle de hitta till spets så blir hon inte lätt att tas med. Men det är många tuffa ston på tillägg och något busenkelt lopp att lösa är detta inte. Jag ger nog ändå tipset, med viss tvekan, till Angelice Coger. Hon är riktigt bra och kan mycket väl ta hem detta öppna lopp.

Men jag vill slå ett slag för 4 Alice The Trotter. Hon har väldigt hög kapacitet men sköter sig inte alltid. Hon är säkert under utveckling och i årsdebuten senast blev hon oplacerad efter en resa på innerspår och fritt sent. Men hon sköt till piggt och såg fin ut och skulle Troels servera henne ett behagligt lopp här så blir jag inte förvånad om hon vinner detta med flera längder.

Bakom är det en smula öppet. 8 Robis Sara ska räknas tidigt, en mycket kapabel travare. 11 Recation är i bra form, intressant läge med springspår.

10 Albright och 13 Uranium är två tuffa ston som tål att göra lite själva. Jag ser dem som outsiders som kan komma in i matchen om det blir uppskruvat tempo i täten.

Rank: 12,4,5,1,8,11,13,10

 

DD förslag

Jag tar tre hästar i DD-1: 5 Pascal Zet, 2 Future Love och 9 Air Gunner.

I DD-2 tar jag fem hästar: 12 Angelice Coger, 4 Alice The Trotter, 5 Malin Tilly, 1 Kissnmakup Hanover och 8 Robis Sara. Jag skulle kunna måla på mer men det blir dyrt redan som det är med tre hästar i DD-1 och fem i DD-2.

DD-1: 2,5,9

DD-2: 1,4,5,8,12

15 kombinationer

Vill man banta så rekommenderar jag:

DD-1: 5,9

DD-2: 4,5,8,12

8 kombinationer

 

Min raka DD: 5-12

Min roliga DD: 9-4,12

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 2,5

Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 5,8,12

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Boden 26/3-2013
Nästa artikelInför V86: Big Sky Hurricane svårbedömd

2 KOMMENTARER

  1. Hehe, jag var inte helt nöjd med att det blev 15 komber. Det är lite saftigt 😛 men känslan är att DD:n idag är lite småklurig och vi får hoppas på ett smaskigt odds.

  2. 15 komber? Jag tror jag går på den och hoppas på bättre än bankränta 🙂 Klart godkänt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.