Dagens Dubbel Boden 26/3-2013

269

DDTISDAG

 

Igår höll inte DD:n hela vägen. Det stämde bra i DD-1 när Fashion Diva fick spets och värsta motbudet Delicious Avista kunde ta rygg på henne. In på upploppet kom luckan och Delicious Avista gjorde ett försök men kunde inte slugga sig förbi och Fashion Diva fick en välförtjänt seger men kanske inte imponerade så där väldigt.

I DD-2 var det Staro Fendi som fick spets och i rygg satt Robert Bergh med Thunderbird F.R. Per Linderoth fick bestämma tempot bakom Staro Fendi och såg ut att gå mot vinsten. En bra resa i fjärde utvändigt fick Acriter men när Jorma attackerade med Dance Photo satt Peter Eriksson kvar. Han fick sedan fler chanser på vägen att gå ut i spåren och anfalla men satt fortsatt kvar. Det är möjligt att Acriter inte kändes som bäst för dagen för annars var det ett mycket märklig val av taktik. När han passerade mållinjen såg det dock ut att vara gott om krafter sparade så jag tror det var lite av en bortkörning på Acriter.

Look La Marc fick en bra ryggresa sista varvet och såg ut att kunna utmana över upploppet men speeden ebbade ut en aning. Istället var det Thunderbird F.R som tassat med i rygg på Staro Fendi som hade det torraste spurtkrutet. Han vann ganska enkelt till slut.

Idag serveras dubbeln på Peabtravet i Boden och det är ju lite av en utmaning i sig för jag ska ärligt säga att där är en mindre hög med kusar som jag knappt hört talas om. Men vi ska göra ett tappert försök.

 

DD-1

Man har tagit bort isen i Boden och man har nu det som kallas ”sommarbana” även på vår mest nordliga travbana. Om det går att köra barfota är jag inte säker på men det blir säkert en bra bana och de flesta kusarna som tävlar där uppe är vana att gå med både skor, brodd och hakar så man kanske inte ska hänga upp sig för mycket på balansen även om det såklart alltid är intressant med skoryck.

3 Fast Pay, 6 Caesar De Veluwe och 8 Dusty Wind är alla raska från start och jag tror att det är dessa tre som gör upp om det. Jag ger tipset till Fast Pay som jag hoppas Krister Söderholm testar i spets om han kommer dit. Caesar De Veluwe är nog en ganska kapabel häst men också ganska osäker. Inget att luta sig på till fullo.

Dusty Wind är väldigt rask bakom bilen och kommer han till spets så tror jag han blir svårfångad men han ser ut att bli lite väl hårt betrodd och garderingen känns given.

Bakom dessa tre är det ganska öppet men 2 Approved och 1 Wings On Fire är två dugliga outsider.

Rank: 3,8,6,2,1,12

 

DD-2

Ett stayerlopp avslutar V65 och DD och jag tycker det finns några stycken som sticker ut. 2 Parimutuel, 6 Valiant Kemp, 10 Brisco Boko och mitt drag 11 Briso Fernando. Jag tror mest på Valiant Kemp som Mauri Jaara låter klar uppåt på och han är inte rädd för att köra offensivt. Värsta motbudet ser väl ut att vara segerstaplaren Brisco Boko med vassa 76% segrar! Han har dessutom fått ett bra läge med springspår på tillägg och inga springspår på startvolten vilket gör att Ulf Ohlsson kan ladda framåt och det är väl inte otänkbart att han sitter i spets efter 500m och då kan han bli svårslagen. Men jag hoppas att Valiant Kemp och Mauri Jaara synar dem rejält då. Bakom där kan Parimutuel och Briso Fernando smyga med och förhoppningsvis kan de spurta ner dem över upploppet. Briso Fernando är inte så tokig och han blir bortglömd här. Avslutade riktigt vasst senast och får han en resa i ryggar här så tror jag han fäller många över upploppet.

Rank: 6,10,11,2,1,6,13

 

DD förslag

Jag tar tre hästar i DD-1: 3 Fast Pay, 8 Dusty Wind och 6 Caesar De Veluwe.

I DD-2 streckar jag fyra kusar: 6 Valiant Kemp, 10 Brisco Boko, 11 Briso Fernando och 2 Parimutuel.

DD-1: 3,6,8

DD-2: 2,6,10,11

12 kombinationer

Vill man banta ner systemet något så rekommenderar jag:

DD-1: 3,8

DD-2: 6,10,11

6 kombinationer

Min raka DD: 3-6

Den roliga: 3,8-11

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

 1. DD1: 8 Dusty Wind
  DD2: 6 Valiant Kemp
  1x100kr

  DD1: 6,8
  DD2: 5,6,10,13
  8x10kr = 80kr

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.