Inför V86: ”De som svarar kommer nog inte i mål”

180

Inför V86: "De som svarar kommer nog inte i mål"

Han gjorde en mersmakande debut för sin nye tränare senast och var tvåa på V75.
Nu är Jareth Boko ett hett segerbud på V86.
– Motståndet är inte i närheten av vad han mötte senast. Han springer minst en låg 1.12-tid och segerstrider, säger Micael Broberg.

Solvalla-tränaren har firat fina framgångar med hästar som han har fått in i sin regi tidigare. Betting Rebel, Spitcam Jub, West Wing och Westline är välkända för V75-publiken.
Nu har han en ny bra häst i sin vård vid namn Jareth Boko som Micael köpte av John Bootsman för en tid senast. Hästen tränades tidigare av Conrad Lugauer där han gjorde flera bra lopp och visade fina kvaliteter. Debuten för Micael Broberg var också med kraftig mersmak. Jareth Boko var tvåa i V75 i Umeå och fick bara släppa högkapable Gardner Shaw förbi sig som hade fått ett perfekt lopp bakom.
– Jareth Boko (V86-4) hade jag räknat med skulle gå en låg 1.14-tid senast men det krävdes 1.13,2 och då vann han inte ens. Han gjorde ett jättebra lopp och höll emot väldigt länge men kunde inte svara den som smög med bakom. Hästen hade rest långt och stått nio timmar i hästfinkan upp till Umeå. Jag kan inte begära mera av honom än vad han presterade, säger Micael Broberg.
– Han gjorde större delen av loppet själv när han först tryckte utvändigt om ledaren och sedan låg som andrahäst. Men han fick aldrig någon närkontakt med Pleasure For Cash som skentravade i ledningen flera längder framför. Sedan låg han på under vägen och pullade bort lite krafter. Ulf hade ett bra tag i tömmarna.
– Det är en fin häst exteriört sett och han känns ju stark men är hyfsat snabb också. Han är inte lika rask som Betting Rebel ännu men Rebel var heller inte så snabb när han kom till mig. Det känns att det är bra klass i Jareth Boko och att det finns mycket utveckling i honom. Jag hoppas och tror att han ska kunna vara en häst för derbyt i höst, så bra tycker jag att han är.

”Är lugnare och travar bättre”

Hur har hästen tagit V75-starten för dig och hur känns han i träningen efter loppet?
– Han åt upp precis alla mat efter loppet och vi kom hem halv tre på natten. Han åt även upp det han fick på morgonen efteråt och tog resan bra. Hästen har även ätit bra sedan efteråt och gått fyra jobb och känts bra varje gång. Jag tycker att han är lugnare och travar bättre nu än tidigare.
– Jag har haft hästen i tre veckor nu och åtgärdade honom lite med en kiropraktor och en tandläkare när han kom. Han var vältränad av Lugauer men det var lite andra saker som behövde rättas till.

”De som svarar kommer inte till mål”
Jareth Boko är favorit i den fjärde V86-avdelningen på Solvalla. Han har spår sex bakom bilen över sprinterdistans och körs av Oskar Kylin-Blom. Tränare Broberg är optimist och hymlar inte om taktiken.
– På papperet står han perfekt inne rent penningmässigt. Sedan har han ju aldrig startat över 1600 meter så det vet man inte hur det funkar. Men det finns inget som säger att han inte skulle göra en lika bra prestation som senast.
– Taktiken för Oskar blir att köra framåt. Jag tror inte att de som har spår innanför vill ha honom på utsidan. I så fall kommer de nog inte till mål. Min häst springer en låg 1.12-tid och kanske till och med en hög 1.11-tid. Han sprang ju 1.12 första tvåtusen senast. Så en låg 1.12-tid springer han alla gånger.
– Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och tycker inte att de han möter nu är i närheten av de han mötte senast. Han borde ha en riktigt bra chans att vara med i segerstriden. Inga ändringar utan han går exakt lika som senast. Barfota runt om, hybridvagn och helstängt huvudlag. Det funkade så bra, säger Micael Broberg.

Föregående artikelV86 analys avd 7-8 från TIPSAREN/SPELGUIDEN
Nästa artikelElitloppsoptimism i det stängda Finland

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.