Inför V86: ”Det är en fruktansvärt bra häst för klassen”

32

Köp andelen ALLTOMTRAV.INFO V86 för endast 99:- så jagar vi miljonerna tillsammans på V86! 10 UNIKA ANDELAR! https://tillsammans.atg.se/inbjudan/J8G9-U7YF-54413

Hon är obesegrad felfri och har imponerat i tre segrar på fyra starter.
Anders Svanstedt hyllar sin Cash And Carry – men vill heller inte sticka ut hakan för mycket nu när hästen kommer åter efter sjukdom och har spår tolv.
– Det är en fruktansvärt bra häst för klassen. Men det krävs inte mycket för att det ska häxa från spår tolv, säger Svanstedt.

I söndags vann Anders Svanstedt Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp som tränare till Starbec’s A.To.Z. Det var ett damlopp hemma på Axevalla och i sulkyn satt Kajsa Frick där förstapriset var 150 000 kronor.
I onsdagens V86, som avgörs i Vaggeryd, kan det mycket väl bli nya framgångar för Svanstedt. Han reser dit med Cash And Carry, ett fyraårigt sto som han Anders själv säger är bästa hästen i sitt stall.
– 12 Cash And Carry (V86-5) är någonting extra och kapacitetsmässigt en fruktansvärt bra häst för klassen. Hon vann sina första lopp överlägset med gott om krafter kvar. När hon vann på Åby på 1.15,7 kändes det som att hon hade kunnat springa tre varv till. Men i starten efter det blev de en hejdlös galopp och vi har jobbat mycket med hennes temperament. Hon kommer att gå långt upp i klasserna om hon sköter sig och blir stabil, säger Anders Svanstedt.
Och tillägger snabbt.
– Nu kanske man har målat upp henne som en problemhäst men det är hon inte. Hon är faktiskt ganska klok och har ju bara ställt till det för sig en gång när hon vräkte sig i galopp när hon startade bakom bilen för första gången. Men hästen har lugnat ner sig efteråt och är inte lika vimsig längre. Hon skötte sig bra senast när hon vann. Jag har även varit ute och övat bakom bilen med henne varje gång på slutet när det har varit voltstart.

”Aldrig roligt komma efter sjukdom – formen är nollställd”
Cash And Carry har varit struken för dåliga blodvärden efter senaste starten och fick ta det lugnt ett tag. Nu är hon tillbaka igen och är favorit i V86-5 från spår tolv. Även om det kanske är bästa hästen i fältet så baissar tränare Svanstedt chanserna lite på grund av två saker.
– Hon fick en infektion som dock snabbt gick över och hästen var friskförklarad redan efter fem dagar. Sedan har hon tränat på igen och känns fin och laddad och jag är nöjd med henne. Men det är aldrig roligt att komma från en sjukdom och även om hon är frisk så är min erfarenhet att formen är nollställd nu.
– Spår tolv innebär också att vi måste ut och runda alla hästar i spåren och nu när det är sommar och snabba banor så går det fort som tusan i loppen. Det krävs inte mycket för att det ska häxa från sådana här lägen. Hästen är ju dessutom ganska grön och har bara gjort fyra starter, menar Svanstdedt som dock självfallet inte har gett upp hoppet.
– Det är klart att hon kan vinna om det klaffar hela vägen, men det brukar kunna bli tufft från sådana här spår. Jag kommer i alla fall att lätta hästen i balansen till aluminiumskor fram vilket borde vara ett plus, säger Anders Svanstedt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.