Inför V86: Det kanske tar slut i vår…

185

kantaslutt

Hallå där Roger Walmann…
…som har Calamara Donna till start i V86:ans sista avdelning på onsdagen. Det åttaåriga stoet är i form och vann en gulddivision på Axevalla i slutet av december. Men det talas om att hon ska få sluta tävla?

– Det är sagt att hon ska få gå till avel i vår någon gång men det är samtidigt något som får värderas efterhand. Men jag tycker nog att det är det mest förnuftiga. Det är tufft för de här stona som tjänat mycket pengar, det finns alldeles för få lopp åt dem.
Calamara Donna vann Stochampionatet 2009 och tog hem sin första gulddivision nu i december. Vad säger du om den segern?
– Det var ju jätteroligt men låg samtidigt lite i luften. Vi provade att köra i ledningen och det var roligt för hästen att det höll. Det hinner rinna mycket vatten under broarna innan april-maj. Så vi får se om hon ska betäckas. Radar hon upp segrar är det inte säkert att hon slutar.
I V86-8 på Solvalla inleder hon från 20 meters tillägg över kort distans i ett lopp för ston. Nu blir det ett lopp i vida spår…
– Det är en liten chans att hon ska ta 20 meter i det här loppet. Min andra häst 14 Simb Ruby vann ett liknande lopp för över en månad sedan då den här var tvåa. Men då var det mycket tur med i bilden. Det måste hända saker när man har tolv hästar framför och för det mesta blir det för långt fram.
Vem tror du är först i mål av Simb Ruby och Calamara Donna?
– Simb Ruby har varit bättre hela fjolåret och är också den hårdare. Men de här gamla hästarna hinner det hända mycket med från gång till gång.
En som avslutade bra till andraplatsen bakom Bon Frecia i ett V75-lopp kvällen före julafton är 3 Candor Hall (V86-7). Formen ser ut att vara mycket bra på den kanten.
– Ja, Candor Hall är min bästa chans på hela kvällen. Jag tycker att han gick väldigt bra senast då han bara var någon längd efter Nurmos häst efter att dragits bak under loppet. Hästen håller bra form.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAlla stall slutsålda i Rikstravet
Nästa artikelV86 Solvalla 9 Januari 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.