Alla stall slutsålda i Rikstravet

208

allaslutsald

Slutsålt i Rikstravet.
Strax före nyår såldes den 20 000:e andelen i den landsomfattande tävlingen och sex av 20 hästar är redan klara till tävlingsstarten i april.
I Rikstravet blir man delägare i en travhäst som är med i en tävling som omfattar 20 stall och konsortier i Sverige.
20 hästar ska köpas in av lika många tränare och strax före nyår såldes den sista andelen av de 20 000 som varit ute till försäljning.
Det blev tre lag i norra Sverige som kom i mål med försäljningen i slutet av december – Stall Västernorrland, Norrbotnia och Mittnorrland.
– Stall Norrbotnia blev fulltecknat 29 december, två dagar innan försäljningsstoppet. Att 20 000 andelar går åt på mindre än två månader är mycket bra. Som väntat blev det också geografi och befolkning som avgjorde vilka stall som blev fulltecknade först och vilka som behövde längre tid på sig, säger Markus Myron på Svensk Travsport.

Sex klara kusar
Rikstravets tävlingssäsong startar måndagen 1 april. Hästarna (treåriga varmblod) som ska vara med väljs ut och köps in av tränarna själva.
Efter att hästarna genomgått veterinärundersökning och blivit godkända i kvalificeringslopp är det slutligen Rikstravets tävlingsledning som beslutar om hästarna ska godkännas och köpas in.
– För närvarande är sex hästar helt klara för tävlingen och ytterligare några till är på väg in, säger Markus Myron.

Klara hästar för Rikstravet är: Stalker (e. S.J.’s Photo) som tävlar för Stall Halland och Marcus Savin, Thermal (e. Scarlet Knight) som tävlar för Hälsingland och Stefan Arvidsson, Newman Broline (e. Lindy Lane) som tävlar för Norrbotnia och Christian Månsson, Yrsa Brick (e. Super Arnie) som tävlar för Skaraborg och Rolf Johansson, Ockelbo Prinsen (e. Juliano Star) som tävlar för Småland och Tommy Zackrisson, samt A Perfect Trip (e. Flirtin Man) som tävlar för Sörmland och Lars-Åke Söderholm.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.