Maharajah fick sträcka ut på Grosbois

220

mahastarck

Maharajah testades på måndagen på fransk mark inför årets upplaga av Prix d’Amerique.
– Jag var jättenöjd med jobbet, säger tränaren Stefan Hultman.
Svenske Maharajah kom till Paris och träningsanläggningen Grosbois på fredagen för sin tredje start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique.
Efter att skötaren Lisa Skogh haft hand om stallets stjärna i några dagar var det på måndagen Stefan Hultmans tur att känna på hästen.
Maharajah fick sträcka ut på en rakbana på området.
– Det var riktigt trevligt att känna på hästen igen. Han är smidig och håller sig så där fräsch som han varit i år. Jag var jättenöjd med jobbet. Jag tror att alla hästar trivs på Grosbois, det är ett fantastiskt ställe. I dag var det dessutom nästan lite vår i luften när jag var ute och körde på rakbanan, säger Stefan Hultman.
Nu på söndag ska Maharajah vara med i det stora genrepet inför Prix d’Amerique: Prix de Belgique över 2 850 meter. Svenskhoppet står med 25 meters tillägg i loppet. Enligt Stefan Hultman är resultatet av underordnad betydelse.
– Han ska gå ett jobb i slutet av veckan här och sedan är det den uppgiften på söndag. Han står med tillägg mot fantastiska hästar där – och det är inget vinstläge. Jag vill bara att han ska få ett riktigt lopp i kroppen. Vi får vi se vad placeringen blir. Resultatet är inte viktigt den här gången.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHamres livstidsdom fastslagen
Nästa artikelAlla stall slutsålda i Rikstravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.