Inför V86: ”Det rullar på för Salmela”

70

inför v86® det rullar på för salmela

80-talet och han körde både taxi och travhästar. Ägde häst och samarbetade bland annat med Timo Nurmos. På 90-talet fick han fram kanonhästen Plant The Seed och detta gjorde han att han valde han att satsa på en proffskarriär. Plant The Seed är tillsammans med Makethemark, som fortfarande är still going strong med över tolv miljoner på kontot, de bästa hästar han tränat. Man kan lugnt säga att det har rullat på bra för Petri Salmela, även efter taxikörningarna.
– Jag har haft ett mycket bra liv. Utan hästarna och travet hade jag inte haft en chans att få uppleva så mycket härligt i livet. Jag har även blivit rik, rik inne i hjärtat.

Salmela har sin bas på Bodentravet men har även runt 30 hästar på Söderby Gård utanför Stockholm. Dessutom några få hästar i Torneå, där han även har sin familj. Han har faktiskt kvar sin taxirörelse men nu enbart med en bil i trafik och utan att själv sitta vid ratten. Han har så mycket annat att göra. Som nu denna onsdag då han på hemmabanan Boden har tio hästar till start varav åtta inom V86®t. Dessutom ska han kvala fem tvååringar.

Idomenio Sisu är bästa chansen
Så här kommenterar Salmela sina V86-chanser:
– Ladybug Lara (V86-1) tappade formen i maj efter att ha haft en bra vinter. Hon är på väg tillbaka och känns kanonfin i jobben. Läget är trist och visst kan hon behöva en genomkörare trots allt.
– Backwood’s Bentley (V86-3) har galopperat en del barfota och nu får skorna sitta på. Uppgiften ser tuff ut och vi siktar på en slant.
– Idomenio Sisu (V86-3) har tävlat mycket starkt. Är uppkollad efter senast och allt var bra. Jag har själv kört honom i jobb efter senast och han kändes mycket fin. Distansen tacklar han utan problem och det bör vara en utmärkt chans. Min bästa denna kväll.
– Backwood’s Baddy (V86-6) har bättre form än vad raden visar. Han är blixtsnabb från start och kan spetsa trots läget. Han ska dock smygas. Senast blev det lite fel med löpningsförloppet.
– B.W.L.Ruthless (V86-7) har pausat. Tävlar bäst under höst- och vintersäsongen och vi siktar på slantar här. Lyckas det blir vi nöjda.
– Leave Your Sox On (V86-7) har inte vunnit lopp i år men också matchats tufft. Han har utvecklats av det och hade sparade krafter i mål i V75-finalen senast. Uppgiften här ser lämplig ut och det kan mycket väl vara dags för seger.
– Hector Sisu (V86-8) fick ett tuffare jobb i fredags och var bra då, Formen är god. Han fick sent fritt senast och hann inte fatta att han skulle öka. Nu får vi kanske chansen att dra propparna på honom och det kan ge bra effekt.
– Henry Flyer Sisu (V86-8) är en kanonhäst som kan bli riktigt bra. Han känns bara bättre efter genomköraren senast och jag är mycket nöjd. Han är nog rätt jämn med Hector Sisu.

Käraste Sisu sticker ut
Dina tvååringar som ska kvala? Hur ser det ut på unghästfronten och är det någon som utmärker sig lite extra?
– Jag har flera lovande tvååringar i stallet och vi har kört ett tiotal av dessa i 1.20-tempo i jobb över kort distans. De känns överlag fina och den som sticker ut mest heter Käresta Sisu. Hon är efter Face Time Bourbon och kvalar nu på onsdag. En spännande häst att följa.
Är du nöjd med stallets siffror och resultat i år?
– Vi hade en tuff vinter med en del dåliga träningsförhållanden. Framför allt i Stockholms-filialen. Sista tiden nu har varit mycket positiv och det ser bara bra ut. Det känns lovande.
Avslutningsvis, hur är läget med Makethemark och har ni någon start inplanerad?
– Han har varit riktigt fin och har inte varit trött i mål i de tre senaste starterna. Han känns bara bra efter senaste starten i Mikkeli och vi får se vad vi hittar för kommande uppgift för honom.

Föregående artikelMelanders stjärnsto favorit i Hambletonian
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Wäjersten vilar inte på lagrarna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.