Inför V75 (jackpot): Wäjersten vilar inte på lagrarna

51

inför v75® (jackpot) wäjersten vilar inte på lagrarna

I söndags blev det bejublad seger i Stochampionatet.
Men Daniel Wäjersten har laddat om batterierna snabbt.
När V75® körs i Bollnäs den här lördagen kommer han med tre intressanta bud.

 Tränarkarriärens hittills största seger kom i söndags när Daniel Wäjersten tillsammans med Great Skills passerade mållinjen först som vinnare i Stochampionatet på Axevalla. Men den allt mer framgångsrika Bergsåkerstränaren laddar omedelbart mot nya segrar.
Den här lördagen är det V75® i Hälsingland på schemat. Bollnäs, närmare bestämt och Wäjersten har tre bidrag på kupongen.
Hederssnubben 7 Gooner (V75-4) är först ut.
Valacken hamnade en bit ut bakom startbilens vingar i Silverdivisionens försök, men kan hästen visa samma form som vid segern på Bergsåker för tre starter sedan, då han klockade snabba 1.11,1 över 1640 meter med autostart, är tränaren inte främmande för att han kan räcka.
– Gooner fick spår lite långt ut här över kort distans, men det är en hederhäst som alltid gör bra lopp. Han var brutalt bra på Bergsåker, tycker jag. Gör han om det loppet så kan han räcka. Han tävlade med första helstängt huvudlag i livet då och det kändes som han verkligen taggade till. Det kändes lite som när man knäpper upp skjortan och glider ut på dansgolvet…, säger Daniel Wäjersten i podden V75® – lördag hela veckan.
– Han var lite sämre i Boden efter det, hästen blev trött efter en tuff öppning. Det var täta starter också och han blev lite småseg, vi får se om han kan studsa tillbaka till den här gången.

Kan få hästen mer fokuserad
Fyraårige 11 Declan (V75-5) är av en lovande sort. Hästen har vunnit i tre av sina nio starter och testar nu på V75® i den lägsta klassen. Kan han räcka trots ett bakspår bakom bilen?
– Det är en sådan häst som är under utveckling. Han är väldigt oinspirerad av sig, hästen somnar in lite i loppen då han är lite orutinerad ännu så vi får se om vi ska göra några ändringar där eller inte. Det kan bli någon form av halvstängt huvudlag, utan att det är något vi bestämt. Men det skulle kunna göra att han får lite mer fokus och blir lite rappare. Declan är lite som de flesta efter From Above brukar vara, lite småsega men med en jäkla fin inställning.

Ruggigt bra i Stosprintern
14 Impala Am (V75-6) tar för sig allt mer. Hon har matchats i tuffa omgivningar på sistone och kommer närmast från en meriterande fjärdeplats i Stopsprintern. Den här gången är det ett försök till Diamantstoet som gäller och Impala Am börjar från ett ensamt springspår på tilläggsfållan.
– Impala Am var ju väldigt bra i Stosprintern tycker jag. Det är en drömhäst att köra, jag tror aldrig hon galopperat i loppen…nu gör hon väl det bara för att jag säger det men…Hon är i alla fall en lättsam, startsnabb och okomplicerad häst så om jag kommer hyggligt i väg så kan det nog bli en bra start.
Kan hon rentav gått framåt med loppet i Stosprintern senast?
– Hon var ruggigt bra då i alla fall. Sedan är det alltid svårt att veta efter att hon har gjort två resor ned till Halmstad, har hästen kvar formen eller inte? Det här loppet blir väl ett litet kvitto på det. Hon har i alla fall sett jättefin ut efteråt.

Föregående artikelInför V86: ”Det rullar på för Salmela”
Nästa artikelInför V75 (jackpot): ”Känns väldigt, väldigt bra för att vara henne”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.