Inför V86: Drömduon jagar sjunde segern i tionde försöket tillsammans

97

Inför V86®: Drömduon jagar sjunde segern i tionde försöket tillsammans

En riktig drömduo.
Något annat kan man väl knappast beteckna firma Lyckans Cash och Örjan Kihlström. Nio starter tillsammans har ändat i sex segrar samt två andrapris och på onsdag blir duon betrodd över passande lång distans i den avslutande avdelningen på V86®.
– Örjan är ju Örjan som alla vet. Han har kommit helt rätt på hästen med sin kyla och sitt lugn vilket passar alldeles utmärkt på henne, berättar hästens tränare Stefan Arvidsson.

De tre första starterna under 2021 ändade i lika många segrar för Lyckans Cash som till följd av detta blev klar favorit på V75® på Åby i början av mars. Redan i värmningen började dock varningslamporna att blinka ordentligt.
– Hon var väldigt fin i den första värmningen så allt kändes bra så långt. När hon kom ut i sin andra värmning fungerade hon dock inte alls och lite orolig blev man ju, men hon har gjort så tidigare och sedan tagit sig samman för att fungera klockrent i loppet. Med anledning av den historiken valde vi att inte stryka, men hon travade inte bra heller i loppet och blev dessutom trött tidigt.
– Det visade sig i efterhand att det fanns en infektionsbild och hon fick vila några veckor efter den starten innan vi satte igång och jobbade henne för fullt igen och nu känns hon bara fin, berättar Stefan.

”Man blir ju lite bakrädd”
Formen kan givetvis ha fått sig en liten törn av uppehållet och det är inte bara detta som får tränaren att fundera inför onsdagen.
– Det blir lite som ett test på onsdag utifrån att hon nu ska ut och möta så pass bra motstånd på en snabbare sommarbana. Man blir ju lite bakrädd för hur hon ska hantera de högre farterna, men förhoppningsvis reder hon ut även detta.
– Skönt är i alla fall att distansen är lång – det är hon kraftigt gynnad av och speciellt i rena stolopp där jag tycker att detta brukar kunna vara än mer utslagsgivande. För min del hade det gärna fått vara tre kilometer på Solvalla.
Just huvudstadsovalen trivs Lyckans Cash utmärkt på då det blivit tre segrar och två andrapris på sex försök på banan.
– Att hon har fina siffror på Solvalla går väl delvis ihop med att hon fungerat så pass bra tillsammans med Kihlström, men det är givetvis inget minus att starta där med tanke på att det gått bra tidigare, konstaterar Bollnästränaren.

”Från klarhet till klarhet”
Hemligheten till de fina resultaten för den sjuåriga märren så här långt under 2021 är enkel om man frågar tränaren själv.
– Hästen har gått från klarhet till klarhet en längre period och verkligen visat prov på bra utveckling. Jag tycker verkligen att detta är en fin märr med framförallt bra styrka som jag hoppas ska fortsätta sin fina utvecklingskurva.
Spår sex bakom bilen blev det på onsdag, men det oroar inte tränare Arvidsson ett dugg.
– Oavsett spår kan hon ändå inte vara med från början och som jag ser det får Örjan söka position från start. Sedan får vi hoppas på lite hjälp med tempot – då kan hon nog lugga ett gäng till slut.
– Utrustningsmässigt fortsätter vi exakt som tidigare med skor runt om, vanlig vagn samt öppet huvudlag. De ändringar som kan bli aktuella i det närmaste är att eventuellt plocka bort lite bomull ur öronen. Gällande barfotakörning har hon inte riktigt hovar för det och då behöver vi plasta om vi ska testa det någon gång. De önskemålen får Örjan komma med i så fall, avslutar Stefan Arvidsson.
Det låter klokt att lyssna på Örjan med tanke på att han och Lyckans Cash kommer underbart bra överens.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.