Inför V86: Drömmar om guld för Four Guys Dream

95

inför v86® drömmar om guld för four guys dream

Klassklättraren Four Guys Dream är redo för årsdebut.
Håkan K Persson hoppas på en ny toppsäsong för sin stjärna som numera hör hemma i gulddivisionen.

Tillsammans med Solvalla är det Jägersro som delar på onsdagens V86®.
Till landets sydligaste tävlingsoval gör Halmstadstränaren Håkan K Persson resan med stallets största stjärna. 4 Four Guys Dream (V86-1) är redo för årets första start och skådas redan i kvällens första avdelning.
Valacken, som nu hunnit bli sju år, har blivit ett välkänt namn, inte minst inom V75®, under de senaste säsongerna. Hästen vann två försök i silverdivisionen under fjolåret och avslutade 2022 med att knipa bronsplatsen i finalen på Solvalla under annandag jul. Årsdebuten skulle egentligen ha skett redan för två veckor sedan, hemma i Halmstad, men då fick Four Guys Dream lämna återbud.
– Ja, han blev halt. Hästen blev tjock i ett framben innan den tänkta starten så vi fick stryka, men det blev bra igen på bara ett par dagar, säger Håkan K Persson som fortsätter:
– Det känns inte som han ska ha tappat något på det, jag var ute i ett banjobb med honom i torsdags och då kändes han jättefin.

Siktas mot start i högsta klassen
Men nu är alltså hästen som börjar smyga mot två miljoner kronor intravat under karriären fit for fight igen. Han ställs mot meriterat motstånd i onsdagens uppgift på Jägersro, Februaripokalen, där bland andra topptravaren Aetos Kronos utgör en av konkurrenterna.
– Det är alltid tuffa lopp i den här klassen, men vi fick ett bra utgångsläge här. Jag har ingen aning om hur snabba de andra är från start eller hur de tänker köra, men vår häst är rätt så kvick han med så får vi se hur det utvecklar sig. Jag tror säkert att han är med bland de tre i alla fall.
Numera är Four Guys Dream en häst i gulddivisionen.
Vad har ni för planer härnäst?
– Om allt känns bra och går så som vi hoppas så blir det gulddivisionen på Romme som blir nästa start för honom (25 februari reds.anm.). Han kommer säkert hävda sig bra även i den klassen.
Kommer vara bättre med loppet
Stall Persson tar även med sig 3 Global Believer (V86-5) till Jägersro.
Även det en häst som frekventerat V75 den senaste tiden. Nyligen var han ute i klass 1-finalen på Solvalla men orkade inte hela vägen efter en resa i rygg på ledaren.
– Global Believer var vi ändå rätt så nöjda med senast på Solvalla. Han hade ju bara gått något enstaka jobb inför det loppet; hästen hade blivit behandlad efter starten före det i Kalmar. Vi tyckte att han travade bra i loppet och allt, men det gick helt enkelt för fort till slut och hästen orkade inte sista biten.
Onsdagens uppgift ser passande ut för sexåringen som är erkänt startsnabb. Spår tre bakom bilen och kort distans.
– Han har tagit loppet senast bra och troligtvis kommer han vara ännu bättre med det i kroppen. Han har ju varit med på V75® ett par gånger nu och här har vi också bättre förutsättningar med 1640 meter och ett bra läge. Han är ju bäst i ledningen, det är han.
Det känns som att båda dina hästar måste räknas tidigt på V86?
– Ja, men de har bra förutsättningar i alla fall, så det tycker jag.

Föregående artikelFem tippar V75 till Bergsåker lördag 18 februari 2023
Nästa artikelInför V75: Återstiftar bekantskapen med spurtkatapulten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.