Inför V86 & Elitloppet: "Det här ska bli grymt kul"

189

waage

Ett hett segerbud i onsdagens V86-jackpot.
En joker i Elitloppet på söndag.
Solvallatränaren Morten Waage kan ha sitt livs travvecka framför sig.
– Det här ska blir grymt kul! säger han.

Veckornas vecka för alla traventusiaster är här.
Huvudstadsbanan Solvalla kör tävlingar onsdag, fredag och lördag, innan travfesten når sin kulmen med Elitloppet på söndag.
I det andra elitloppsförsöket startar Morten Waages stora stjärna Beanie M.M.
Men Waages supervecka börjar redan på onsdagen. Då står det V86-jackpot på programmet och i den första avdelningen tillhör hans Mugger M.M. segerbuden.
– Näst senast på V75 hade han bakspår och var också lite ofräsch, men vid segern senast var han bättre och jag tror att formen är på väg uppåt, säger Waage.
Mugger M.M. har vunnit två av årets fyra starter. I dessa har han haft bakspår tre gånger. Den här gången har han ett bra utgångsläge i spår fyra bakom startbilen.
– Det är ju roligare med framspår. Då drar han iväg från början och ska bara framåt. Han har varit lite bökig bakom bilen tidigare men det tror jag fixar sig nu när han är lite äldre och mer rutinerad.
Kan han ta ledningen?
– Jag vet inte hur snabba de andra är från start men Mugger är en bra rygg att få.
Det ligger elva miljoner i potten. Vad säger du till jackpotjägarna?
– Jag tycker helt klart att han ska streckas tidigt.

”Bättre än någonsin”
Med onsdagens V86-jackpot lagd till handlingarna är det fullt fokus på Elitloppet för Waage.
Där var hans Beanie M.M. med även för två år sedan. Den gången slutade hästen femma i finalen efter att ha skurit mållinjen som fyra i försöket.
– Jag minns att vi hade tur som gick vidare till final och att han var mycket bättre i andra heatet. Han är en jäkel på att återhämta sig och med tanke på det lilla facit vi har från förra gången gynnas han av två heat.
Så här långt i år har Beanie M.M. vunnit två av tre lopp. Förlusten kom senast i Oslo Grand Prix där den niofaldige miljonären inte alls stod att känna igen.
– Vi hittade lite småfel i ryggen på honom som han inte har haft tidigare och det kan ha varit det som satte ner honom. Han har fått ett par behandlingar och nu mår han bra. Jag körde rakbanejobb med honom i dag (läs måndag) och han kändes dunderfin. Jag tycker att han har varit bättre än någonsin i år om vi bortser från senaste starten. Men en gång är ingen gång och på söndag ska han vara på topp. Då jäklar blir det åka av!
För att gå vidare till finalen, där tre miljoner kronor väntar på vinnaren, gäller det att vara bland de fyra främsta i försöket. Johnny Takter kommer som vanligt sitta på sulkysitsen bakom Beanie M.M. och från spår fem i försöket ligger vägen mot finalen öppen.
– Taktiken överlåter jag helt och fullt till Johnny men jag tycker att det ser bra ut. Jag vet inte riktigt hur fort Commander Crowe kan öppna från innerspåret men vi kanske kan komma till ledningen om Johnny gasar lite. Men det blir sällan som man tänker sig. Hur som helst är jag nöjd med spåret. Beanie är som snabbast när han startar en bit ut i banan.
Hur fort tror du han kan springa på söndag?
– Det är svårt att spekulera i tider och mycket beror på hur loppet blir kört, men han kan springa fort…en 1.09-tid kan han.
Kan Beanie M.M. vinna Elitloppet?
– Det svarar jag på efter försöket (skratt). Jag tror att han går till final, annars hade jag inte sagt ja till inbjudan, och sedan får vi se hur långt det räcker. Väl i final kan allt hända…

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.