Sanitys ägare redo för Elitloppet

205

sanitysagare

Sune Arnesson är spindeln som spann nätet när sagohästen Sanity köptes på auktion efter segern i Rixallsvenskan 2009.
På söndag ska han och övriga 133 delägare heja fram sin ögonsten i Elitloppet på Solvalla.
– Vi kommer att synas, säger han glatt.

Sune Arnesson, 71, var med som andelsägare i Sanity när hästen vann den första upplagan av tävlingen Rixallsvenskan. Och inför auktionen där hästen ropades in av Malin Löfgren var det han som höll i trådarna.
– När Malin bad mig organisera möjligheten att köpa Sanity på auktionen efter segern i Rixallsvenskan ställde jag givetvis upp, berättar han.
Ville man bli delägare i den talangfulle hästen kostade det 10 000 kronor. Något som över 130 personer nappade på.
– Malin ringde mig några dagar innan auktionen och sa, ”Sune, det finns mer än 1,3 miljoner kronor på kontot. Nu drar vi till Thailand”.

Eget tält med 200 personer
Någon Thailandresa blev det naturligtvis inte. Istället ropades Sanity in för 780 000 kronor. Ett högt pris kunde man tycka då.
Med facit i hand ett riktigt fynd.
Efter köpet har Sanity sprungit in 3,3 miljoner. Dessutom har han uppfyllt drömmen alla hans delägare burit på. Att få delta i Elitloppet på Solvalla.
När loppet avgörs på söndag är Sanity en av 16 hästar som utöver evig ära och berömmelse jagar förstapriset på tre miljoner kronor. Och han kommer ha ett massivt stöd från publikplats. Hästens stora ägarskara kommer ha ett eget tält i Sundbybergskurvan och då alla får ta med sig en vän räknar Sune med att de blir över 200 personer.
– Vi kommer att synas. Vi kommer att bära en marinblå t-shirt. På framsidan är det en bild från segern i Silverhästen, stall Sanitys och Elitloppets logga. På baksidan står det ”Jag äger”. Kaxigt ska det vara, säger Sune med ett skratt.

Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.