Inför V86: Elitloppsvinnaren till start på Solvalla

9

inför v86® elitloppsvinnaren till start på solvalla

Planen ligger fast med elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet.
Efter onsdagens lopp på Solvalla hoppas stallet på en start i världens tuffaste travlopp.
– Men om vi ska ta sikte mot ett Prix d’Amerique måste hästen få känna på banan där nere, så ännu återstår en del, säger Daniel Redén inför onsdagskvällens spännande start i V86®.

På onsdag är det dags för tävling igen för Don Fanucci Zet. Elitloppsvinnaren från i maj drog ett tiondespår bakom bilen i Gösta Nordins lopp (V86-2) över 2140 meter.
Hästen har sett toppfin ut i två raka segrar under november i liknande gäng som onsdagens och starten på Solvalla blir ett lopp på vägen mot Prix d’Amerique.
Daniel Redén har hyrt in sig på en gård i Belgien med långtidskontrakt och efter onsdagsloppet kan det bli så att Don Fanucci Zet får åka ner dit för ett tidigt miljöombyte inför sista söndagen i januari.
– Ingenting är ju spikat men hästen känns väldigt bra och det är i vart fall en spännande framtid vi har framför oss. Om vi ska ta sikte mot ett Prix d’Amerique måste hästen få känna på banan på Vincennes. Vi behöver bara få ett okej kvitto på onsdag så att vi kan börja planera för att det ska bära ner till Belgien. Sedan får vi försöka sikta på något av B-loppen i början av nästa år för att se hur han tar det, säger Daniel Redén.
Solvallatränaren svarar i mobilen måndag morgon. Han meddelar allt väl med stjärnan.
I augusti blev det en tredjeplats på Åby för Don Fanucci Zet som sedan kommit mer och mer.
I början av november blev det seger från dödens i ett femåringslopp på Romme. Senast på Solvalla körde Örjan Kihlström till och övertog ledningen varvet från mål.
– De här två loppen han gjort nu har varit riktigt positiva. Vi har varit väldigt nöjda med hästen, säger Daniel Reden.

Skruvat i brodd
Ett mycket litet orosmoln inför onsdagen är att hästarna på Furubygård i Enköping börjat träna med broddar i skorna.
– Allting känns bra egentligen. Men det har ju varit lite vinter och plusgrader om vartannat här så jag har fått slå på broddskor på hästarna och det var inte planerat. Vi hade hoppas få slippa det nu när vi haft så fina banor. Men nu blev det att det töade och blev lite is. Som för människor tar det ett tag när kroppen måste ställa in sig att träna med lite mer fäste. Men det är ju vinter så det får vi ta.
Solvallatränaren verkar dock tillfreds med läget. På Solvalla lär det inte behövas broddar på onsdag kväll.
– Nej, det ska ju vara plusgrader, så det ska inte vara några bekymmer.

”Han gillar uppförsbackar”
I kalendern för det franska vintermeetinget avslutas förberedelserna inför Prix d’Amerique med två lopp under januari – Prix de Bourgogne och Prix de Belgique.
Om allt går enligt plan blir Don Fanucci Zet det stora blågula hoppet i Prix d’Amerique.
– Vi hoppas kunna vara med i något av B-loppen. I så fall blir det nog att bara köra med i loppen och öva och inte göra någonting. I Frankrike är det tillåtet bara man meddelat det innan. Jag tror innerst inne att Don Fanucci kommer att passa otroligt bra på Vincennes. Han har både styrka och psyke. Han gillar uppförsbackar och har till och med spetsat i några voltstartslopp här i Sverige och har inga problem med det, säger Daniel Reden.

Spelexperten spikar
De tre främst placerade hästarna i B-loppen får en biljett till världens största travlopp Prix d’Amérique. Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet har dock tjänat tillräckligt med pengar (9,5 miljoner) för att ta en plats den sista söndagen i januari enbart på prissumma.
Don Fanucci Zet blir naturligtvis jättefavorit i Gösta Nordins lopp (V86-2) på onsdagen.
Solvallas spelexperten Mattias Spante ser ingen anledning att gardera elitloppsvinnaren.
– Don Fanucci Zet har ju sett fantastiskt fin ut i de här starterna på slutet. Att han fick bakspår ska väl inte behöva ställa till det utan jag räknar med att han vinner, säger Mattias Spante.
Onsdagens stora V86-bank kommer i avdelning två enligt spelexperten som ansvarar för andelssystemen på Solvalla.
– Visst möter han ett par hästar som är bra för ett sådant där lopp. Men han är ju i en klass för sig jämfört med dem ändå. Normalt sett vinner han. Det ska dyka upp någonting väldigt speciellt om jag ska spekulera i att gardera Don Fanucci just den här gången.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn skinka i förstapris när Umåkers bäste gör lillcomeback
Nästa artikelInför V86: Roger med ny topphäst på gång

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.