Inför V86: Roger med ny topphäst på gång

51

inför v86® roger med ny topphäst på gång

Solvalla delar V86® med Bergsåker och har ett mycket trevligt tvååringslopp på kupongen. Nio lovande och segersugna knattar kommer till start i Vinterfavoriten (V86-6).

Roger Walmann har tränat fram topphästar under lång tid och den 68-årige stjärntränaren har nu en mycket spännande häst i tvåårige Bedazzled Sox. Denne har startat tre gånger och vunnit i obesvärad stil varje gång. Hur bra är den här unghästen? Roger som nu driver sin tränarrörelse i betydligt mindre skala än i sina glansdagar har i alla fall stora förväntningar på sin häst inför framtiden,
– Jag har dragit ner på rörelsen rejält de senaste åren och för tillfället har jag cirka 40 hästar i träning. Tidigare kunde jag ligga på runt 150-180 hästar och jag måste erkänna att jag trivs och mår mycket bättre med min vardag som den är nu. Jag kan ha hästarna stationerade på ett och samma ställe med fem-sex personer som anställda och min vardag är mycket enklare. Detta är mitt eget beslut och verkligen inget jag ångrar. Jag har för närvarande inga planer på att dra ner ytterligare på verksamheten. Får jag ha hälsan i behåll och inget annat oförutsett händer så fortsätter jag gärna på den här nivån. Jag gillar att jobba och det är bra att ha något att fylla vardagen med. Det tror jag på.
– Bedazzled Sox är en häst som gör det skoj att gå till jobbet på morgonen. Detta är en mycket fin häst som gjort allt rätt. Torbjörn Jansson har kört en hel del åt mig och han kvalade in hästen och har sedan fått fortsatt förtroende. Tobbe är mycket säker och det är kul att han är tillbaka på banan nu igen efter skadeproblem.
– Bedazzled Sox är matchad helt enligt mina planer då jag inte vill stressa igång unghästarna för tidigt och hästen blir allt starkare och bättre hela tiden. Han är fin efter senast och jag tror även han kan öppna snabbt. Det var ingen laddning från start senast. Jag måste tro på min häst och detta är ett ämne till en riktig topphäst. Jag har många års erfarenhet och vet att det kan svänga fort men det känns bra.
– Coquaholy i samma lopp är nog inte så mycket sämre i kapacitet men är lite mer problematisk av sig. En fin häst är det dock.

”Jag vill utfärda en varning!
– Inom V86 har jag även Habrik Am till start (V86-7). En häst som varit mycket fin på slutet men här är jag rädd att innerspåret kan bli en fälla då det inte är någon snabbstart att förvänta sig.
– Jag har S.G.Charmant till start i lopp 1. Hästen är halsopererad och nu fint i ordning. Får han sitt rätta smyglopp så kan han avsluta bra och jag vill utfärda en varning. Charming Kronos (V5-5) har varit borta på grund av sjukdom. Hon tränar fint men det är svårt att veta om det kan räcka till seger så här direkt.
Roger Walmann har synpunkter om det mesta och har ofta och gärna synpunkter inom travets egen lilla värld. Lite travpolitiska synpunkter vill vi ha innan vi avslutar samtalet.
– Nu snackas det om att det ska fördelas mer pengar till storloppen typ Elitloppet. Helt idiotiskt. Det är inom vardagstravet som det behövs mer pengar. Har man häst för Elitloppet så vill man vara med. Där behöver men inte någon som sponsrar med flygresor hit och dit och dylikt. Samma sak gäller för kriteriet och så. Två eller fyra miljoner i prispengar i sådana lopp spelar ingen större roll men vardagstravet behöver tillskott. Hur svårt ska det vara, säger Roger med allvar i rösten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Elitloppsvinnaren till start på Solvalla
Nästa artikelAmerikansk elithäst på väg till Hamre

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.