Inför V86: Emoji ger Flemming framtidshopp

63

Inför V86: Emoji ger Flemming framtidshopp

Hösten brukar vara Flemming Jensen årstid och han tar gärna turen till Sverige.
På onsdag när V86® delas mellan Solvalla och Åby gästar dansken med en kvartett.
– Hästarna känns fina och min bästa chans på förhand är Emoji som jag håller högt, säger dansken.

Efter några hektiska veckor med mycket tävlingar med framgång väljer Flemming Jensen att fylla lastbilen och ta turen till Åby på onsdag.
– När tillfälle ges och hästarna är i form så drar jag mig inte att åka till Sverige och tävla även om det är en hel del logistik. Vi har blivit vana att resa och jag har bra personal så det är inga problem.
Flemming Jensen och Steen Juul är dom framgångsrikaste tränarna i Danmark och kör in överlägset mest pengar år efter år. I jämförelse med dom bästa i bland annat Sverige är det ändå bara ”kaffepengar”.
– Vi kör ofta om 5-6 000 danska kronor i förstapris, ibland 10 000 och det är helt enkelt för dåligt. Tyvärr så ser jag ingen ljusning heller och det är synd då det inte finns någon större framtidstro för dansk travsport.
Det är fortsatt lite sommar kvar, men det dröjer inte länge innan hösten gör intåg och det är en årstid som stall Jensens hästar brukar tävla starkt.
– Det har jag inte tänkt på så mycket faktiskt. Det är nog en slump. Det kanske är så att det är lite mer lunchtrav och mer passande lopp.

Duger bra även i Sverige
En häst som Flemming Jensen tror mycket på Emoji (V86-1) både på onsdag och framöver.
– Det är en jättefin häst och kanske den bäste jag har i stallet för tillfället. Eros Zola är också väldigt bra och inte många steg sämre och det är två hästar som duger mycket bra även i Sverige.
Emoji skulle ha startat för en dryg vecka sedan, men ströks för hosta.
– Tyvärr så har han lite problem med halsen och jag tror att jag har varit tvungen att stryka honom tre gånger i år för halsproblem. Nu har han inte tappat något vad det gäller formen. Det känns inte så i jobben i alla fall. Emoji har inga problem med den långa distansen och spåret är i det närmaste idealiskt. Emoji ska kunna vara långt framme och jag kommer inte att göra några ändringar och han är min bästa chans.
Så här kommenterar Flemming Jensen sina övriga chanser.
– Come On Party (V86-5) var dålig senast och jag har ingen bra förklaring. Vi har kollat upp henne utan att hitta något som stört henne. Hon tränar bra och har tävlat väldigt jämn och bra hela säsongen så insatsen senast var märklig. Nu är spåret dåligt över kort distans och det blir svårt att komma till. Hon är duglig för klassen, men härifrån måste jag ligga lite lågt.
– Enforalle P. (V86-7) är bättre än raden och har haft en del otur i några lopp. Han tävlade mycket bra i våras, men tappade sedan formen och har väl inte riktigt hittat tillbaka. Han tränar bra nu och jag tror på en förbättrad insats och vi får se hur långt det räcker. Han ska tävla i en amerikanska vagn den här gången och det var ett tag sedan.
– Dekanen K. (V86-7) håller bra form. Senast galopperade han och svarade sedan för en bra upphämtning. Han känns fortsatt formstark i jobben och jag tror att även han kommer att göra ett bra lopp. Spåret är långt ut och risken finns att han kan hamna illa till. Dekanen K. ska tävla i en amerikansk vagn för allra första gången.

Föregående artikelInför V86: ”Hannibal borde ha toppchans”
Nästa artikelInför V75: Nya skrällchanser för Crebas

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.