Inför V86: En ljummen och en het…

189

v86_ljummen_het

Oolong är på bettet för dagen och är en het segerkandidat på V86. Foto av Thomas Blomqvist

EKERÖ. Publicerad: 2013-03-18 17:59

Stefan Hultman har två chanser på V86-spelet – en ljummen och en het.
– Oolong ska med på kupongen, säger Solvallatränaren.
Blå himmel och bitande iskall vind möter oss när vi besöker Stefan Hultman på Yttersta gård på Ekerö utanför Stockholm.
På rakbanan dundrar sju hästar fram. Stefan Hultman kör ledarhästen One Too Many och bakom följer bland andra Panne de Moteur och Maharajah.
Stefan Hultman hinner även lufta Orecchietti innan vi över en kopp kaffe får tid att fråga lite om onsdagens starthästar på V86.
Kaffet värmer gott, samtidigt har himmeln mörknat och det börjar snöa.

”Under stark utveckling”
7 Quality Questioned
(V86-1) är först ut på onsdagen och det är en häst som imponerade senast då han vann på V75 trots ett lopp utvändigt ledaren.
– Det här är en häst som utvecklats mycket, men han är mer orutinerad än de här hästarna och jag kan inte begära att han ska vinna nu. Han har fått spår sju och är lite orutinerad. Han kan vara trea-fyra och vara jättebra, säger Stefan Hultman.
– Han möter några riktigt bra hästar tycker jag. ”Tarzans” femma (New York U.S.) har imponerat så den blir nog svårslagen. Jag har en bra häst som är under stark utveckling, men det kommer kanske lite tidigt att möta så här bra hästar. Det kommer eventuellt snö även på onsdag och då blir det inget barfota. Han kommer att bli väldigt fin när han får gå barfota, men vi väntar lite med det, säger Stefan Hultman om Panne de Moteurs lillebror.

Intressant trots skräpläge
Om Quality Questioned är en ljummen chans så är 11 Oolong (V86-8) betydligt hetare.
– Han har fått ett riktigt skräpläge, men jag tycker ändå att det ser intressant ut. Krånglar det inte alltför mycket från det här läget så tror jag att han är en av dem som kan vinna loppet. Trots elftespår har jag inte gett upp och han ska med på kupongen, säger Stefan Hultman.
Oolong imponerade stort i den näst senaste starten då han reglerade en V75-final från positionen utvändigt ledaren. Senast blev det en tredjeplats efter ännu en stark insats på V75.
– Jag tycker att han gick jättebra sist i ett jättehårt lopp, det var ett klassfyllt lopp och han gick 1.11 sista 700 i spåren och tog på dom ända in i mål. Han har utvecklats hästen. Han håller sig fräsch, kan träna lite lätt och starta mer kontinuerligt, säger Stefan Hultman.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDanska Elitloppsdrömmar
Nästa artikelStjärnkollen: Red Red Red

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.